VIDEO Imagini dramatice de la incendiul devastator care a mistuit 20 de locuinte din Miercurea Ciuc

Vineri, 08 Ianuarie 2021, ora 09:342944 citiri
VIDEO Imagini dramatice de la incendiul devastator care a mistuit 20 de locuinte din Miercurea Ciuc

Incendiul puternic care a izbucnit, joi, 7 ianuarie, la locuintele comunitatii de romi din cartierul Sumuleu al municipiului Miercurea Ciuc a fost stins, dupa ce zeci de pompieri militari si civili s-au luptat mai multe ore cu flacarile.

"Incendiul a fost lichidat. O parte dintre persoanele ale caror locuinte au fost afectate de incendiu s-au adapostit peste noapte la rude sau vecini, iar alte 230 de persoane au fost cazate intr-o sala de sport din municipiul Miercurea Ciuc, unde li s-a asigurat mancare, apa, ceai cald, saltele, paturi, imbracaminte, cu sprijinul autoritatilor locale, al armatei si prin mobilizarea exemplara a populatiei. Vineri dimineata, la ora 10.00, a fost convocata sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta", au precizat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Harghita.

Un incendiu violent a distrus total sau partial 20 de case din lemn din comunitatea de romi situata in cartierul Sumuleu, pentru stingerea acestuia actionand mai multe ore atat pompierii militari de la Detasamentul ISU Miercurea Ciuc, cat si pompieri voluntari din localitatile invecinate.

Primarul localitatii, Attila Korodi, a facut aseara apel la localnici sa contribuie cu paturi si ceai cald pentru a-i ajuta pe oamenii afectati. "In aceasta seara a izbucnit un incendiu puternic la Sumuleu. Rugam pe cei care au posibilitatea sa duca paturi si ceai cald la Arena "Eross Zsolt" ", a scris acesta pe Facebook.

FOTO Ambulanta SMURD, implicata intr-un accident in Bucuresti. Trei pompieri au ajuns la spital

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News