Care sunt simptomele modificate ale infecției cu varianta Delta. ”Contează foarte mult dacă persoana este vaccinată anterior”

Luni, 04 Octombrie 2021, ora 23:16 6804 citiri
Medicii operază FOTO: Unsplash.com

Numărul mare de infectări cu SARS-CoV-2 a pus presiune pe sistemul sanitar și mulți oameni ajung la spital după ce boala s-a agravat. Iar aceasta se întâmplă din cauza simptomelor modificate ale îmbolnăvirii.

Președinta Societății Române de Epidemiologie, Dr. Doina Azoicăi, spune că varianta Delta a coronavirusului nu mai debutează cu semnele obișnuite.

”În momentul în care a intrat în circulație tulpina Delta, pe lângă faptul că prezintă o infectivitate mult mai crescută, chiar și simptomele sunt modificate. Dacă în cazul celorlalte infectări, pe primul loc erau febra, pierderea gustului, mirosului și celelalte simptome de tip respirator, cum ar fi tusea iritativă, în cazul infectărilor cu Delta, simptomele sunt mai puțin specifice în sensul că se remarcă obstrucție nazală cu rinoree, mialgii (dureri musculare), aftalgii, cefalee (durere de cap), tuse dar într-o mai mică măsură a cazurilor și sigur că sunt și situații în care se înregistrează subfebrilități sau febră. Aceasta este succesiunea manifestărilor”, a explicat epidemiologul șef Doina Azoicăi pentru Ziare.com

Specialista spune că vaccinarea face diferența.

”Contează foarte mult dacă persoana a fost vaccinată anterior, aceste simptome fiind în acest caz de intensitate scăzută. Iar în cazul persoanelor nevaccinate, pe lângă aceste simptome pot să apară și fenomenele specifice la o infecție care determină forme medii sau grave de boală, cum ar fi dispnee, detresă respiratorie.

La orice semn sau simptom care apare, indiferent care este succesiunea lor, persoana respectivă trebuie să se adreseze unui serviciu prin care se poate face testarea și se poate pune diagnostic prin evaluări suplimentare de infecție SARS-CoV-2”, a mai precizat Doina Azoicăi.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News