Sentinta istorica anuntata de judecatorii CEDO: vaccinarea obligatorie nu incalca dreptul la respectarea vietii private

Joi, 08 Aprilie 2021, ora 14:31
Autor: Teodor Serban
Sentinta istorica anuntata de judecatorii CEDO: vaccinarea obligatorie nu incalca dreptul la respectarea vietii privateAsistenta pregatind o doza de vaccin COVID FOTO Hepta

Vaccinarea obligatorie este 'necesara intr-o societate democratica', considera Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), sesizata de parintii unor copii carora li s-a refuzat inscrierea la gradinita in Republica Ceha pentru ca nu erau vaccinati, transmite AFP, citand o hotarare a Marii Camere publicata joi, 8 aprilie.

"Aceasta decizie vine sa intareasca posibilitatea unei obligatii de vaccinare in conditiile pandemiei actuale de COVID-19", a comentat pentru France Presse Nicolas Hervieu, jurist specialist al CEDO, subliniind "marja de apreciere lasata de Curte statelor in politica lor de vaccinare".

Potrivit lui Hervieu, hotararea CEDO face 'constatarea unui consens general asupra efectelor benefice ale vaccinarii, care nu sunt puse in cauza de efectele secundare inevitabile, atat timp cat exista un control stiintific strict'.

Totodata, Curtea sprijina 'principiul de solidaritate sociala care poate justifica sa le fie impusa vaccinarea tuturor, chiar si celor care se considera mai putin amenintati de boala, cata vreme este vorba despre protejarea celor mai vulnerabile persoane'.

In decizia sa, CEDO considera ca vaccinarea obligatorie a copiilor in Republica Ceha cu un vaccin nonavalent (impotriva a noua boli, printre care difterie, tetanos, poliomielita) nu constituie o incalcare a dispozitiilor Conventiei Europene a Drepturilor Omului cu privire la 'dreptul la respectarea vietii private'.

'Politica de vaccinare urmareste obiective legitime de protejare a sanatatii, precum si a drepturilor celuilalt, prin faptul ca ii protejeaza atat pe cei care primesc vaccinurile respective, cat si pe cei care nu se pot vaccina din motive medicale', subliniaza CEDO.

Aceste din urma persoane, releva Curtea, sunt 'tributare imunitatii colective pentru a se proteja impotriva bolilor contagioase grave in cauza'.

Republica Ceha 'beneficiaza, asadar, de o marja ampla de apreciere in acest context', adauga Marea Camera, ale carei decizii nu pot face obiectul unui apel. 'Interesul superior al copiilor trebuie sa primeze in toate deciziile care ii privesc', subliniaza instanta.

In cazul in speta, desi 'neadmiterea copiilor la gradinita implica pentru ei pierderea unei ocazii cruciale de dezvoltare a personalitatii', a fost 'vorba de o masura preventiva mai degraba decat de una punitiva, ale carei efecte au fost limitate in timp', mai explica judecatorii de la Strasbourg.

 Articol citit de 26147 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Avantul_Propasirea
  08.04.2021, 18:04
  mancatorii de *** de la cedo i-ar scoate nevinovati si pe
  doctorii ucigasi de la auschwitz. ma si mir ca inca nu au dat o lege prin care operatorii de salubritate sa primeasca aruncatoare de flacari cu care sa fie eliminati cei nevaccinati. pe nemernicii astia care vor sa dispuna asupra vietilor altora nu-i dai jos din copac decat daca le tai franghia.
  altVasile
  08.04.2021, 17:53
  Nazism medical
  Specific tuturor regimurilor totalitariste este apelarea la principiul "binele comun" in baza căruia se justifică oprimarea și distrugerea individului. Cu ce rezultate? Foarte multă suferință. Și zeci de milioane de morți.

  Și in cazul de față, pentru a justifica implementarea unui principiu medical de esență nazistă (care caută să impună un act medical in disprețul codului de la Nurenberg și a Convenției de la Oviedo, care apără principiul consimțămantului liber și in cunoștință de cauză) se face apel iarăși – a cata oară in istorie?! – la principiul "binelui comun": in numele "solidarității sociale" individului trebuie să fie injectat, in mod, forțat cu un cocktail de substanțe inevitabil periculoase (insăși CEDO recunoaște că vaccinurile prezintă "efectele secundare inevitabile").

  Mai poate fi numită CEDO "Curtea Europeană a Drepturilor Omului" sau este mai bine să fie numită "Curtea Europeană a promovării intereselor Big Pharma"?!

  "Am mai văzut sub soare că, in locul randuit pentru judecată, domneste nelegiuirea si că, in locul randuit pentru dreptate, este răutate." Ecclesiastul 3:16

  Există o profeție in Apocalipsa (care este insă foarte puțin cunoscută). Se află in cap. 18. Ne vorbește de niște timpuri in care toate popoarele (și rușii, și romanii, și americanii, etc) vor fi amăgite. De cine și prin intermediul a ce?

  "23 Lumina lămpii nu va mai lumina in tine si nu se va mai auzi in tine glasul mirelui si al miresei, pentru că negustorii tăi erau mai-marii pămantului, pentru că toate neamurile au fost amăgite de vrăjitoria (FARMAKEIA) ta
  24 si pentru că acolo a fost găsit sangele prorocilor si al sfintilor si al tuturor celor ce au fost injunghiati pe pămant."

  Deci profeția ne spune că niște negustori (ne duce la ideea unor companii transnaționale extrem de potente din punct de vedere financiar) vor ajunge să dețină putere globală (ajung mai marii pămantului). Cum au reușit să facă acest lucru? Prin Farmakeia (φαρμακεία – pharmakeia: the use of medicine, drugs or spells) și prin Minciună…

  Intrebare: vei fi și tu, cel care citește aceste randuri, printre cei amăgiți?!
  RexMundi
  08.04.2021, 14:56
  zzzt
  inseamna ca comunismul nu a fost totalitarism ,aveam mai multe drepturi decat azi in capitalism iar constitutia e la misto ca deaia se face pipi pe ea direct din palatele victoria/cotrceni !
  copilul
  08.04.2021, 17:28
  inseamna,ca nu degeaba mi-am tocit neuronul cu voi,de mai bine
  de 12 abi !!!!
  RexMundi
  08.04.2021, 14:49
  serios ?
  ha,ha ,ha filmul 1984 devine realiate... nu faci ce vrei tu faci ce vrem noi! incepe razboiul....
  t-killer
  08.04.2021, 16:25
  Rex Mundi, chiar daca noi avem maxima determinare
  si pregatire bazica de razboi, in urma deciziilor unor astfel de magistrati corupti, copiii pot fi instrainati de familii prin asa-numitele decaderi din drepturi parintesti.
  Man must live!
  https://www.youtube.com/watch?v=hEqAJlPOLyg
  Nelamurit
  08.04.2021, 14:43
  Primul pas
  Higherii vor prinde in curand nevaccinatii, cainii vagabonzi avand drepturi mai multe ca oamenii.
  hugovictor
  08.04.2021, 15:50
  Interese obscure
  Realizati cit de mari sint interesele fabricilor de medicamente din lumea intreaga ? Se face astfel un precedent pentru a supune populatia intereselor politicienilor si a concernurilor transfrontaliere,nu a umanitatii.Pacat. Incep sa cred ca britanicii au avut dreptate cu Brexit-ul lor.
  misulica1
  08.04.2021, 15:21
  Normal,
  cainii merita!!
  RexMundi
  08.04.2021, 16:32
  da
  aia de la Dinamo!