Vaccinarea, condiție obligatorie la angajare. Cine va fi scutit

Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 13:02
2912 citiri
Vaccinarea, condiție obligatorie la angajare. Cine va fi scutit
Salariații The Washington Post vor trebui să prezinte o dovadă a vaccinării cu schema completă FOTO Pixabay

Tuturor angajaţilor cotidianului american The Washington Post li se va cere să prezinte o dovadă a vaccinării cu schemă completă împotriva maladiei COVID-19 până la jumătatea lunii septembrie, care va deveni o condiţie de angajare, cu excepţia salariaţilor care invocă motive medicale şi religioase, a anunţat editorul Fred Ryan, marţi, într-un email adresat angajaţilor, informează Reuters.

Noua politică adoptată de cotidianul american în privinţa vaccinării intervine în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19 în Statele Unite, atribuită variantei Delta a noului coronavirus, care este mai contagioasă.

Companiile americane analizează în această perioadă modul şi momentul în care îşi vor redeschide birourile, într-o perioadă marcată de răspândirea acestei variante virale. Apple a anunţat săptămâna trecută că îşi amână redeschiderea birourilor până în octombrie - cu o lună mai târziu decât planificase - din cauza creşterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

Cotidianul The Washington Post, deţinut de miliardarul Jeff Bezos, intenţionează să îşi redeschidă birourile pentru toţi angajaţii timp de trei zile pe săptămână începând din 13 septembrie, iar salariaţii companiei vor trebui să prezinte până la acea dată o dovadă a vaccinării împotriva COVID-19, a precizat Fred Ryan.

Contractorii şi oaspeţii care vor pătrunde în birourile deţinute de The Washington Post vor trebui la rândul lor să prezinte o dovadă a vaccinării anti-COVID-19.

"Deşi majoritatea copleşitoare a angajaţilor de la The Washington Post au furnizat deja dovada vaccinării lor, nu a fost uşor să iau această decizie", a precizat acelaşi editor în emailul adresat salariaţilor cotidianului.

"Totuşi, ţinând cont de problemele grave de sănătate şi de îngrijorările sincere legate de siguranţa angajaţilor noştri, cred că planul nostru este cel corect", a adăugat el.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#The Washington Post, #vaccinare covid, #dovada vaccinare, #vaccin COVID, #schema completa vaccinare , #vaccin covid