Schimbare importanta la centrele de vaccinare: Persoanele de peste 60 de ani se vor putea prezenta fara programare VIDEO

Marti, 04 Mai 2021, ora 14:16
Autor: Alina Toma
Schimbare importanta la centrele de vaccinare: Persoanele de peste 60 de ani se vor putea prezenta fara programare VIDEO
Campania de vaccinare FOTO Facebook/ Ro Vaccinare

Medicul Valeriu Gheorghita a anuntat marti, 4 mai, ca incepand din data de 7 mai persoanele cu varsta de peste 60 de ani se vor putea prezenta la centrele de vaccinare fara programare.

"Pentru ca vinerea se face aprovizionarea centrelor de vaccinare, pe perioada zilelor de sambata, duminica si luni, foarte probabil ca vom stabili urmatoarea urmatoarea modalitate: persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrele de vaccinare fara programare.

De asemenea, restul persoanelor care doresc sa se vaccineze de la ora 16.00 pana la finalul programului, la ora 20.00 fara programare. Mentionez ca pentru persoanele de peste 60 de ani se pot prezenta pe tot parcursul intervalului de lucru, de la ora 08.00 dimineata pana la orele 20.00.

Atentie, nu vreau sa apara nemultumiri. Prioritate vor avea persoanele deja programate prin platforma si vor avea vaccinul asigurat, insa suplimentar vor fi liberate bonuri de ordine ceor care se prezinta direct la centre", a anuntat Gherghita.

Daca se prezinta un numar mai mare de persoane decat capacitatea de vaccinare a centrului, se pot face liste de asteptare pentru ziua urmatare.

Gheorghita a mai precizat ca este posibil ca aceasta modalitate sa creasca numarul de doze irosite, pentru ca se va merge pe o estimare medie a consumului.


 Articol citit de 3160 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  johny54
  04.05.2021, 23:20
  mos teaca
  Apv-isul asta, pe langa toate bazaconiile inventate cu privire la vaccinare, i-a mai fatat mintea o ciudatenie, care poate sa duca la o aglmerare a centrelor de vaccinare, numai de-ar fii asa, semanand cand in starea de urgenta i-a inchis in case pe batrani si le dadeau drumul numai la anumite ore, acum au grija de batranei dupa ce au fost neglijati la vaccinare, bagand in fata tot felul de urgentati si riscanti inchipuiti.
  jedi_fighter
  04.05.2021, 19:05
  Ce dus du pluta sunt astia
  Blocheaza centrele de vaccinare pana la ora 14 cu persoanele peste 60 de ani in loc sa lasa la liber cum e de.Ex. in germania sau ungaria ,sunt putine persoane peste 60 de ani care mai doresc sa se vaccineze,e moartea mintii managementul acestui gheorghita,o sa deie in bara cu tot programul asta ce vaccinare,alt voiculescu,este halucinant amatorismul acestor baietasi,in germania se vaccineaza inclusiv in statiile de metrou,pe orcine doreste.e nonsens tampenia asta cu peste 60 de ani,o intarziere inutila a intregului proces
  MacGigi
  04.05.2021, 15:30
  Inteleg foarte bine ca toate metodele care pot facilita vaccinarea
  sunt bune si apreciabile. Dar aceasta ma face sa compar Romania cu alte tari europene, in care un asemenea HAOS dezorganizat, care conduce fara indoiala la pierderea de cantitati importante de vaccin si la oboseala prematura a celor care vaccineaza. Asta inseamna ca romanii sunt un popor indisciplinat, lipsit de solidaritate, sub-educat, victima a tuturor sarlatanilor care incearca sa-i impiedice pe romani sa se vaccineze.

  De ce ar face asta? Simplu, cum spunea un usr-ist pe aici. Succesul campaniei de vaccinare este dezastrul opozitiei. Pe de alta parte, nu se poate vaccina obligatoriu. Calitatea educatiei romanilor va face diferenta intre o campanie de vaccinare de succes sau un semi-esec, semi-succes care va conduce inexorabil la urmatorul val pandemic. Concluzia este ca prostia nu doare, dar este mortala.
  angel9913
  04.05.2021, 17:18
  Incep sa termine fraierii din Romanica ?
  Tre' sa fie suparare mare pe capul "autoritatzilor".

  Astfel, e egzact asa cum spui tu, oaie ! "Calitatea educatziei romanilor va face diferentza"... mai precis ea, impreuna cu Legea Selectziei Naturale... :)

  Iar pro.stia e absolut mortala, conform pricipiului "if you are too stupid to stay alive, you won't !" :D