Maratonul vaccinării din București: ”Mulți au venit după ce au pierdut pe cineva drag”

Sambata, 23 Octombrie 2021, ora 06:11
2764 citiri
Maratonul vaccinării din București: ”Mulți au venit după ce au pierdut pe cineva drag”
Oamenii stau la cozi la centrele de vaccinare FOTO: captură Facebook/ RoVaccianre

Mii de oameni au venit să se vaccineze vineri, la cele șase centre deschise în cadrul Maratonului pentru Viață ce se întinde pe parcursul a trei zile. Încă de la primele ore, imediat după deschiderea centrelor, sute de bucureșteni s-au așezat la coadă pentru a primi serul care îi poate scăpa de forme grave de boală dar și de restricții pe viitor.

Coordonatorul centrului de la Palatul Copiilor: ”Au venit pentru că au pierdut pe cineva drag”

Doctorul Cristian Radu, coordonatorul centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor spune că cei care au venit în prima zi a maratonului, cel puțin în prima parte a zilei, nu erau antivacciniști însă s-au hotărât mai greu să se vaccineze.

”Au avut tot felul de informații mai mult sau mai puțin corecte, de la oameni care nu erau de specialitate. Acum au venit pentru că au văzut numărul mare de infectări și numărul mare de decese din ultimele săptămâni. Au văzut că mor în jur de 500 de oameni pe zi și s-au speriat. Și-au dat seama că nu este de glumă cu această boală.

Sunt foarte mulți cu boli asociate. Am văzut mulți oameni de vârsta a treia.

Am întâlnit oameni care au venit să se vaccienze după ce le-a murit cineva drag. Soți sau soții care și-au pierdut jumătatea”, a explicat medicul pentru Ziare.com.

Până la ora 18.00 la centrul de la Palatul Copiilor se vaccinaseră 1.540 de persoane.

Doctorul Adriana Nedelea, coordonatorul centrului de la Circul Metropolitan: ”Vin mulți bătrâni”

Medicul Adriana Nedelea, coordonator al centrului de vaccinare de la Circul metropolitan a spus că cei mai mulți spun că vin să se vaccineze pentru a scăpa de restricții, alții ca să poată pleca în călătorii.

”Au venit foarte mulți să se vaccineze. A fost cerere mare pentru vaccinurile Astra Zeneca și Johnson&Johnson, iar pentru Pfizer și mai și. Oamenii vor să scape de restricții, să plece în călătorii. Au venit și mulți bătrâni. Chiar am avut o persoană în vârstă de 95 de ani care a venit să se imunizeze.

Sunt foarte mulți care așteaptă la coadă. Probabil mulți nu știu că pot veni să se vaccineze și noaptea”, a spus Dr. Adriana Nedelea.

La centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan se vaccinaseră, 826 de persoane până la orele 18.00.

Maraton al vaccinării pentru viaţă", în şase centre din Capitală.

În total, sunt deschise 49 de fluxuri, care vor funcţiona non-stop, şi vor fi disponibile toate cele patru tipuri de vaccin. Se pot prezenta pentru vaccinare toate persoanele cu vârsta peste 12 ani.

Cele șase centre de vaccinare sunt organizate câte unul în fiecare sector din București.

▪ Sector 1: RomExpo (B-dul Mărăşeşti 65-67) - 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3 Janssen);

▪ Sector 2: Circul Metropolitan (Aleea Circului, nr.15) - 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen, 1 AstraZeneca);

▪ Sector3: Biblioteca Naţională (B-dul Unirii, nr.22) - 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen);

▪ Sector4: Palatul Copiilor (B-dul Tineretului, nr.53) - 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Janssen);

▪ Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei (Strada Progresului 151-171) - 5 fluxuri (4 Pfizer, 1 Janssen);

▪ Sector 6: Clubul Seniorilor/ „Mihai Eminescu” (Calea Plevnei nr. 234) - 4 fluxuri (2 Pfizer, 1 Janssen).

Pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a procesului de vaccinare, cu sprijinul UMF "Carol Davila” Bucureşti, necesarul de personal din cele 6 centre de vaccinare va fi suplimentat cu voluntari, inclusiv studenţi la medicina militară.

Conform CNCAV, în data de 22 octombrie, până la orele 18.00 peste 16.500 de persoane se vaccinaseră în Capitală, iar peste 5.600 dintre acestea se imunizaseră în cadrul maratonului.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#maraton vaccinare bucuresti, #centre vaccinare deschise Capitala, #vaccinare non stop , #vaccinare covid Romania