Circa 3.900 de persoane vaccinate la Maratonul Vaccinarii de la Cluj. 97 de ani - persoana cea mai varstnica

Luni, 17 Mai 2021, ora 14:59
1655 citiri
Circa 3.900 de persoane vaccinate la Maratonul Vaccinarii de la Cluj. 97 de ani - persoana cea mai varstnica
Rezultate modeste la maratonul de vaccinare de la Cluj FOTO Facebook/ Ro Vaccinare

Aproximativ 3.900 de persoane au fost vaccinate la Maratonul Vaccinarii organizat de UMF "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca, de vineri pana luni.

"La Maratonul Vaccinarii - Impreuna pentru Cluj, care a avut loc in weekend la Sala Polivalenta BT Arena din Cluj-Napoca, s-au vaccinat 3.900 de persoane - clujeni, persoane din alte judete si cetateni straini. Evenimentul s-a desfasurat timp de trei zile si trei nopti, incepand de vineri, 14 mai, ora 16:00 si pana luni, 17 mai, la ora 8:00.

La Sala Polivalenta BT Arena au fost amenajate 20 de cabinete de vaccinare, ce au asigurat un flux continuu, non-stop, pentru persoanele care au venit sa se vaccineze fara programare, doar cu cartea de identitate sau pasaportul. Cei aproximativ 600 de voluntari care s-au implicat in aceasta actiune au fost cadre didactice medici, medici de familie, asistenti, rezidenti si studenti ai Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca", se arata intr-un comunicat transmis, luni, de UMF Cluj.

Potrivit sursei citate, cele mai tinere persoane au avut 16 ani, iar cea mai varstnica - 97 de ani.

"De asemenea, foarte multi cetateni straini, din tarile Uniunii Europene sau state precum Marea Britanie, Vietnam, Indonezia, Sri Lanka, Maroc, Tunisia, au profitat de avantajul ca se pot vaccina la noi in tara si au venit la Maratonul Vaccinarii de la Cluj-Napoca", se mai arata in comunicat.

Evenimentul a fost organizat de Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca, in parteneriat cu Institutia Prefectului - Judetul Cluj, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Directia de Sanatate Publica Cluj, Colegiul Medicilor Cluj, Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, filiala Cluj si spitalele universitare din Cluj-Napoca.

"Consideram acest maraton un succes si le multumim si pe aceasta cale tuturor celor care au venit in acest weekend sa se vaccineze la centrul de vaccinare organizat de universitatea noastra. Procesul de vaccinare a decurs asa cum ne asteptam si fara incidente. Tin sa mentionez ca, la asa un numar mare de persoane vaccinate, nu s-au inregistrat reactii adverse severe.

Fiecare pacient vaccinat reprezinta un succes impotriva pandemiei si ne bucuram ca oamenii au inteles ca vaccinarea este cea mai sigura si simpla cale prin care putem invinge aceasta boala. In numele Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca, le multumesc tuturor celor care s-au implicat in acest eveniment, care ne-a adus satisfactia ca, impreuna, am mai facut un pas spre intoarcerea la normalitate", declara rectorul UMF Cluj, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pericol de moarte la Cluj. Cinci persoane, dintre care 4 minori, au ajuns la spital intoxicate cu dioxid de carbon
Pericol de moarte la Cluj. Cinci persoane, dintre care 4 minori, au ajuns la spital intoxicate cu dioxid de carbon
O femeie şi patru copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani, au ajuns, joi seară, 18 aprilie, la spital fiind transportați de către echipaje medicale din Cluj. Cei cinci prezentau...
A nins în România! După temperaturi de 30 de grade Celsius, vremea s-a răcit drastic în majoritatea zonelor țării. Ce anunță meteorologii
A nins în România! După temperaturi de 30 de grade Celsius, vremea s-a răcit drastic în majoritatea zonelor țării. Ce anunță meteorologii
Vremea a schimbat drastic foaia. De la temperaturi care au urcat în ultimele zile în majoritatea zonelor țării până la 30 de grade Celsius, depășind chiar această valoare în sudul...
#campania de vaccinare, #Cluj, #vaccin COVID, #pandemie coronavirus Romania , #vaccinare covid Romania
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Numai oamenii inteligenti