Campanie de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, în Israel. Câți părinți sunt de acord cu demersul

Luni, 15 Noiembrie 2021, ora 07:192068 citiri
Campanie de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, în Israel. Câți părinți sunt de acord cu demersul
Data începerii campaniei de vaccinare a copiilor din Israel va fi anunțată în perioada următoare FOTO Ro Vaccinare

Israelul va permite vaccinarea împotriva Covid-19 a copiilor cu vârste de 5-11 ani, iar data de începere a campaniei va fi anunţată în următoarele zile, transmite Reuters.

Decizia, anunţată duminică de Ministerul Sănătăţii, a urmat aprobării dată de grupul său de experţi în vaccinări, săptămâna trecută, după ce Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA a autorizat utilizarea de urgenţă a vaccinului Pfizer şi BioNTech pentru grupa de vârstă respectivă, cu o doză de 10 micrograme.

Doza iniţială administrată persoanelor cu vârsta de cel puţin 12 ani este de 30 de micrograme.

Pfizer şi BioNTech au spus că vaccinul lor a arătat o eficacitate de 90,7% împotriva coronavirusului într-un studiu clinic efectuat pe copii cu vârsta cuprinsă între cinci şi 11 ani.

Ministerul israelian a spus că dată de începere a vaccinării cu vaccinul Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârsta cuprinsă între cinci şi 11 ani va fi stabilită în câteva zile.

Populaţia de 9,4 milioane a Israelului este relativ tânără, cu aproximativ 1,2 milioane de copii în grupa de vârstă între cinci şi 11 ani.

Oficialii din domeniul sănătăţii s-au îndoit că ţara ar putea atinge ”imunitatea de turmă” dacă acei copii nu sunt vaccinaţi.

Un sondaj de opinie în Israel publicat săptămâna trecută a arătat că 27% dintre părinţi ar permite copiilor lor sub 12 ani să primească vaccinul, cu 33% împotrivă şi 40% indecişi.

Patru milioane de israelieni au făcut injecţii de rapel, care în august au fost aprobate pentru oricine a primit a doua doză de vaccin al Pfizer cu cel puţin cinci luni mai devreme.

Adoptând strategia ”a trăi cu COVID”, guvernul a menţinut şcolile şi economia în mare parte deschise în timpul celui de-al patrulea val de infecţii, sperând în acelaşi timp să învingă pandemia cu vaccinuri de rapel, purtarea obligatorie a măştilor şi un sistem de certificare digitală ”Green Pass” .

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News