De ce este vitală vaccinarea copiilor: ”Avem cazuri de accident vascular post-COVID, de sindrom cu afectare neurologică”

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 09:56
2374 citiri
De ce este vitală vaccinarea copiilor: ”Avem cazuri de accident vascular post-COVID, de sindrom cu afectare neurologică”
Mama dă un exemplu și se vaccinează FOTO: Unsplash.com

Vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste începând de la 5 ani a stârnit un nou val de îngrijorare din partea părinților. Oamenii se tem mai degrabă de reacțiile adverse ale serului decât de urmările bolii în sine.

Medicul Valeria Herdea, vicepreședinte al Colegiul Medicilor din România, a explicat pentru Hotnews.ro de ce este important ca și cei mici să fie vaccinați.

”Pentru că avem și copii cu boli cronice, cu probleme cardiace și pulmonare, avem imunodeficiențe, avem copii care au nevoie să fie protejați Se discută mai puțin despre formele severe de la copii, dar ele sunt realități. Există și categoria de copii sănătoși, dar care au în familie pacienți cu probleme cronice.

La categoria 5-11 ani se situează formele mai grave de boală. Peste 60% dintre cazurile de COVID la copii se încadrează în categoria 10-19 ani. Nu-i putem izola pe copii sub un clopot de sticlă. Toată familia mea e vaccinată. Am 6 nepoți. Este vorba de responsabilitate, implicare și asumare Câți din cei care ajung în ATI decedează? Cifrele nu sunt ușoare”, a explicat dr. Herdea.

Ce urmări are COVID-19 la copii

Medicul a mai precizat că ”miocardita și pericardita se produc în cadrul bolii produse de Covid-19. Boala nu cunoaște granițe sau vârstă sau stare socială.E important să înțelegem de ce trebuie să ne vaccinăm.Toți ne vrem viața înapoi.

Să vă spun ce efecte are covidul: sindrom post-covid cu afectare neurologică. Avem copii cu accident vascular post covid. Avem copii cu tulburări de somn, de apetit după covid. Am adulți cu amnezie, dispnee, oboseală cronică. Acestea sunt realitățile. Pot să vă trimit zeci de mesaje de la pacienții mei care nu voiau să se vaccineze și după ce s-au îmbolnăvit le era frică, erau speriați. Oamenii au început să conștientizeze. Pe mine mă doare ca om, ca femeie, ca medic, ca bunică”, a explicat medicul.

”Fiecare dintre noi avem îngrijorări”

Valeria Herdea a mai vorbit și despre îngrijorările față de vaccinul anti-COVID.

”Fiecare dintre noi avem îngrijorări. Avem peste 250 de milioane de cazuri de îmbolnăvire și 5 milioane de decese. La noi avem peste 45.000 de decese. Această situație nu a iertat nici adulți, nici copii.

Suntem în fața unei situații istorice, pandemice, fără precendent.Toate lumea s-a concentrat pe vaccinare, eu aș fi discutat foarte mult despre boală. Vorbim despre o boală virală, care nu are tratament țintit, un tratament 100% eficient si aplicabil. Tulpina Delta se transmite. foarte rapid. Trebuie să păstrăm distanța și igiena, să evităm aglomerațiile. Pentru prima dată avem și un agent care poate preveni îmbolnăvirea: vaccinul.

Noi suntem de un an și 10 luni sub amenințarea acestei boli și din 27 decembrie 2020 avem acces la vaccin. Oamenii de știință au depășit frontierele și au colaborat pentru producerea acestui vaccin”, a explicat medicul

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#vaccinare covid Romania, #dr Valeria Herdea, #vaccin copii , #vaccinare covid Romania