Când ar putea începe vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani. Valeriu Gheorghiță: ”CNCAV a început deja pregătirile logistice”

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 12:30 1324 citiri
Asistenta îi administrează băiețelului un vaccin FOTO: Unsplash/ CDC

Șeful Comitetului Național de Vaccinare anti-COVID în România, colonelul Valeriu Gheorghiță, a declarat, marți, 23 noiembrie, că Agenția Europeană a Medicamentului urmează să facă recomandarea de autorizare a vaccinului Pfizer pentru grupa de vârstă 5-11 ani.

"Cel mai probabil pe data de 26 noiembrie, Uniunea Europeană va autoriza acest vaccin pentru folosirea pe teritoriul său la această grupă de vârstă", a anunțat marți coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. Vaccinul Moderna ar urma să fie și el autorizat pentru copii de 6-11 ani la mijlocul lunii decembrie.

"CNCAV a început deja pregătirile logistice pentru administrarea vaccinului la copii și optimizarea platformei de programare, după ce acesta va fi autorizat", a transmis Valeriu Gheorghiță.

Conform specialistului, până în acest moment au fost identificate 45 de cabinete în unități sanitare și alte 135 de cabinete în centre de vaccinare unde se folosește vaccin Pfizer unde se va putea face vaccinarea copiilor, însă situația este în dinamică, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com