Vaccinul Moderna, sigur pentru copiii cu vârsta între 6 și 11 ani. ”Majoritatea efectelor secundare au fost ușoare sau moderate”

Luni, 25 Octombrie 2021, ora 16:36 1965 citiri
Copiii ar putea fi vaccinați cu astfel de ser în siguranță FOTO: Unsplash.com

Compania Moderna a anunțat luni, 25 octombrie, că serul său anti-Covid generează un răspuns imunitar puternic și în general a fost bine tolerat la copiii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, citând date intermediare ale unui studiu.

Compania intenționează să transmită datele autorităților de reglementare din întreaga lume ”în scurt timp” pentru aprobare, relatează Hotnews.

Studiile clinice efectuate pe mai mult de 4.700 de copii din această grupă de vârstă au arătat un răspuns imunitar "robust" în ceea ce privește nivelurile de anticorpi și un "profil de siguranță favorabil", a spus Moderna într-un comunicat.

Moderna a spus că datele arată că două doze de 50 de micrograme ale vaccinului, jumătate din dozele folosite pentru adulți, generează anticorpi care neutralizează virusul la copii.

Majoritatea efectelor secundare au fost ușoare sau moderate ca severitate, a spus compania. Cele mai comune reacții adverse au fost oboseală, durere de cap, febră și durere la locul injectării.

Statele Unite au anunțat că va putea începe din noiembrie vaccinarea copiiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani cu vaccinul Pfizer, care a arătat o eficacitate de 90,7% în testele clinice pe copii cu vârste între 5 și 11 ani, potrivit producătorului farmaceutic american.

De asemenea, oficiali din Ministerul israelian al Sănătăţii au declarat că Israelul ar putea să înceapă la jumătatea lunii noiembrie să îi imunizeze împotriva Covid-19 pe copiii cu vârste între 5 şi 11 ani, după ce vaccinul va obţine o autorizaţie mai largă din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA.

Oficialii FDA examinează cererea Pfizer/BioNTech de autorizare a vaccinului lor cu 2 doze pentru copiii mai mici, comisia sa de consilieri externi urmând să se reunească pe 26 octombrie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News