Vacantele in Europa, subventionate de bugetul UE

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 18:51
2704 citiri
Vacantele in Europa, subventionate de bugetul UE

Uniunea Europeana va subventiona calatoriile turistice in tarile Europei ale pensionarilor, tinerilor sau persoanelor cu dizabilitati, conform unei initiative dezvaluite, saptamana trecuta, la Madrid.

Tinerii si pensionarii europeni vor putea sa calatoreasca in Uniunea Europeana la pret redus, gratie unui program de subventii propus de comisarul european pentru industrie si spirit antreprenorial Antonio Tajani, scrie The Times.

"Calatoriile in scopuri turistice au ajuns sa fie un drept al oamenilor, in ziua de astazi. Modul in care ne petrecem vacantele reprezinta un indicator formidabil al calitatii vietii", crede Antonio Tajani, care sustine ca posibilitatea cetatenilor europeni de a-si petrece vacantele in strainatate trebuie sa reprezinte un drept si nu un privilegiu.

Asigurare pentru... vremea perfecta in vacanta!

Fostul comisar european pentru transporturi sustine ca daca a reusit sa "castige drepturile pasagerilor", in fostul sau mandat, urmatorul pas va fi obtinerea "dreptului de a fi turisti", pentru cetatenii Uniunii Europene.

Programul initiat de Tajani va fi testat pana in 2013, inainte de a deveni complet operational. Printre beneficiarii programului se vor numara pensionarii si toti cetatenii mai batrani de 65 de ani, tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, familiile cu dificultati financiare si persoanele cu dizabilitati.

Persoanele in etate si cei cu dizabilitati vor putea avea si un insotitor in calatoriile or prin tarile Europei.

Primele de vacanta din ministere s-au dublat

In prima faza, cetatenii din nordul Europei vor fi incurajati sa viziteze sudul continentului si viceversa.

Metodologia programului nu a fost inca pusa la punct, insa initiatorii sustin ca 30% din costuri vor fi suportate de catre Uniunea Europeana.

Ideea programului este bazata pe o initiativa a Guvernului spaniol, care subventioneaza vacantele europenilor cu varste de peste 55 de ani, in afara sezonului.

Spaniolii au calculat ca pentru fiecare euro cheltuit cu subventiile, turismul iberic va avea de castigat 1,6 euro.

Cele mai ciudate destinatii de vacanta (Galerie foto)

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#subventii vacanta pensionari, #vacanta Europa pensionari, #subventii turism UE , #subventii