USR depune proiect pentru abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor si cere ca alesii sa lucreze 8 ore pe zi

Miercuri, 12 Aprilie 2017, ora 21:05
8904 citiri
USR depune proiect pentru abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor si cere ca alesii sa lucreze 8 ore pe zi
Foto: captura video Privesc.eu

Deputatul USR Cristian Seidler (foto) a declarat miercuri, referitor la proiectul legii salarizarii unitare, ca Uniunea Salvati Romania va cere ca parlamentarii sa munceasca 8 ore pe zi si va depune un proiect de lege prin care sa se abroge pensiile speciale pentru parlamentari, in conditiile in care se considera vechime in munca perioada petrecuta intr-o functie publica.

"PSD a publicat pe site-ul propriu proiectul legii salarizarii unitare. E important acest lucru pentru ca, intre altele, daca Guvernul ar fi publicat acelasi proiect, impactul bugetar ar fi trebuit clar precizat potrivit legii. Dar sa vedem in proiectul PSD care este impactul bugetar preconizat: Impactul bugetar preconizat nu exista!", a afirmat Cristian Seidler.

El a mai spus ca USR solicita Guvernului sa continue proiectul de recensamant al tuturor salariilor din sectorul public.

"Vom face noi sasptamana viitoare ceea ce Guvernul nu este capabil sa faca: o dezbatere publica reala. Vom invita atat actorii sociali - sindicatele - cat si patronatele pentru ca, dupa parerea noastra, este un impact asupra intregii piete a fortei de munca", a completat deputatul USR.

Cristian Seidler a sustinut ca parlamentarii USR vor depune un proiect de lege in care vor cere abrogarea pensiilor speciale pentru senatori si deputati.

"Pentru ca cresterile salariale vizeaza inclusiv veniturile parlamentarilor si pentru ca daca mai era nevoie se precizeaza inca o data faptul ca se considera vechime in munca perioada petrecuta intr-o functie publica, vom cere si vom initia un proiect de lege prin care se abroga pensiile speciale ale parlamentarilor. Daca e vechime in munca, nu se justifica realmente o pensie speciala, alta decat cea bazata pe principiul contributivitatii", a explicat deputatul.

Intrebat despre majorarea salariilor parlamentarilor potrivit proiectului legii salarizarii unitare, el a afirmat ca USR va cere ca acestia sa lucreze opt ore pe zi, asa cum lucreaza toti angajatii din sectorul privat sau public.

"Vom cere, daca tot primim bani mai multi, macar sa lucram de valoarea banilor respectivi. (...) Aici (la Parlament - n.red.) se lucreaza luni, marti, eventual miercuri. In rest, activitatea in comisii de miercuri si joi e mai degraba inexistenta, iar vineri avem program in teritoriu. Vom cere inca o data (...) sa lucram macar opt ore pe zi, cum lucreaza toti ceilalti angajati si din sectorul public si din sectorul privat", a completat el.

Cristian Seidler a sustinut ca parlamentarii care sunt nemultumiti de salariul pe care il au ar fi putut sa nu candideze, in conditiile in care informatia cu privire la venituri era publica.

"Noi nu simtim nevoia de a avea aceste majorari (ale salariului - n.red.), nu noi am cerut acest lucru", a conchis deputatul USR.

Citeste mai multe despre:

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#USR salarii parlamentari, #USR program munca parlamentari, #USR pensii speciale parlamentari , #salariu