VIDEO Ursul care a urmarit un schior pe partie, mutat intr-o padure din vestul tarii

Vineri, 29 Ianuarie 2021, ora 23:453760 citiri
VIDEO Ursul care a urmarit un schior pe partie, mutat intr-o padure din vestul tarii
FOTO: Pixabay.com

Ursul care, saptamana trecuta, a urmarit un schior pe o partie din Predeal a fost relocat, vineri, 29 ianuarie, pe un fond cinegetic din vestul tarii, unde sa aiba destul spatiu pentru a nu interactiona cu oamenii.


Ministerul Mediului a aratat ca, vineri seara, a fost capturat ursul care, in urma cu cateva zile, a patruns pe partia de schi din Predeal.

"In cursul diminetii de astazi, gestionarul fondului de vanatoare - Regia Padurilor Kronstadt - a realizat demersurile necesare obtinerii acordului de relocare de la MMAP, care a fost emis cu celeritate. Operatiunea s-a derulat fara incidente si sub atenta supraveghere a Jandarmeriei Montane, specialistii de la INCDS "Marin Dracea" reusind sa captureze exemplarul de trei ani fara sa fie nevoie de tranchilizare", au explicat reprezentantii Ministerului, intr-o postare pe Facebook.

Potrivit acestora, tanarul urs se afla deja in drum spre un fond cinegetic din vestul tarii, unde va fi relocat, cu o suprafata suficient de intinsa astfel incat ursul sa-si poata trai viata fara interactiuni cu omul.

Sambata trecuta, un schior a fost urmarit de un urs pe partia Clabucet din Predeal, jandarmii intervenind pentru indepartarea animalului.

Potrivit reprezentantilor Jandarmeriei Brasov, in acea dupa-amiaza au fost trei apeluri la 112 care semnalau prezenta unui urs la Predeal.

@gabrielpirjolea Schior alergat de urs pe partia din Predeal ♬ sunet original - Gabriel Pirjolea

"A fost vorba despre acelasi urs, care a aparut pe Partia Clabucet si Subteleferic. La fiecare apel jandarmii montani au intervenit prompt si au indepartat animalul de pe partie. Datorita faptului ca la interventie au folosit un ATV cu senile, zgomotul produs a izgonit ursul in padure. In urma apelurilor repetate, am luat legatura cu administratorul fondului de vanatoare, care va demara procedurile pentru relocarea animalului", a transmis Jandarmeria Brasov.