Urmeaza protestul mamelor? Intarzieri si la indemnizatiile pentru cresterea copiilor

Vineri, 26 Martie 2010, ora 21:54
3002 citiri
Urmeaza protestul mamelor? Intarzieri si la indemnizatiile pentru cresterea copiilor

Nu doar profesorii nu-si primesc banii, ci si mamele, in patru dintre judetele tarii si in doua sectoare din Capitala existand intarzieri la plata indemnizatiilor pentru cresterea bebelusilor.

"Sunt o mamica de 27 de ani si am doi copilasi, o fetita in varsta de 1 an si 6 luni si un baietel de 3 luni. Pentru fetita mea am depus dosarul cu acte imediat dupa ce m-am intors acasa de la maternitate, adica in ianuarie anul trecut si am primit banii abia dupa 4 luni, iar acum mi se intampla la fel, in cazul celui de-al doilea copil. Am depus dosarul tot in ianuarie, dar anul acesta si nici pana acum nu am primit banii.

Lupte politice pe indemnizatia pentru mamici

Am sunat la Directia de Munca, dar mi-au spus ca dosarul se afla in solutionare. Mai mult decat atat, nu am primit banii nici pentru fetita, pentru luna in curs. Cred ca domnii de la Ministerul Muncii, probabil nu au fost pusi niciodata in situatia de a nu mai avea bani sa-si hraneasca copilasii", explica, pentru Antena3.ro Roxana Elshafey, o mamica din Arad.

Femeia adauga ca banii ar fi trebuit sa-i primeasca in jurul datei de 16-20 a fiecarei luni si este de parere ca "probabil asa doresc demnitarii sa creasca natalitatea in tara si sa faca tinerii sa nu plece in alte tari ca sa munceasca si sa-si creasca copiii.

In aceeasi situatie este si Elena Costache-Dulbastru, care are o fetita de 7 luni si care a primit de-abia dupa o saptamana indemnizatia pentru copil.

Indemnizatia pentru mame ar putea sa scada

"Beneficiez de indemnizatie pentru cresterea si ingrijirea copilului de pana la 2 ani. Trecuse deja o saptamana de cand nu ni se vireaza banii pentru indemnizatia de crestere si ingrijire a copilului. De-abia miercuri, pe 24 martie am primti banii in sfarsit. Am sunat la Directia de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului, dar nimeni nu vrea sau nu stie sa spuna cand ne vom primi banii. Am sesizat chiar si Presedintia Romaniei. Situatia este mai mult decat neplacuta, este grava, sa nu ai cu ce sa le cumperi copiilor lapte praf sau alte alimente de care au nevoie", povesteste femeia.

Reprezentantii Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, sustin, insa ca au livrat banii, intarzieriile reprezentand doar cazuri izolate - patru judete din tara si doua sectoare din Capitala.

"Banii pentru cresterea copiilor sunt livrati lunar pe datile situate intre 10 si 27, numai ca Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, prin intermediul Agentiei Nationale de Prestatii are obiceiul de a plati banii mai devreme, in jurul zilelor de 16-18 ale lunii, fara a depasi insa termenul de 27.

Intarzieri de sase luni la plata indemnizatiei de crestere a copilului

Intr-adevar, a existat o mica intarziere, pentru ca banii au plecat cu doua zile mai tarziu de la Ministerul Finantelor, iar circuitul banilor s-a prelungit astfel. Plus ca mai este vorba si de un mic decalaj intre cum primesc banii anumite persoane, pentru ca sunt mame care ii ridica ori de la CEC, ori prin virament la trezorerie", a lamurit Loredana Manolache, purtatorul de cuvant la Ministerul Muncii.

Ea asigura mamele ca banii au fost trimisi inca de saptamana trecuta si ca acele cazuri in care mamele nu si-au primit banii cuveniti au fost izolate, "doar" in patru judete ale tarii si doua sectoare ale Capitalei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#indemnizatie crestere bebelus intarzieri, #Ministerul Muncii indemnizatii mame, #Loredana Manolache indemnizatii mame , #prima vacanta