Urgie de toamna: Probleme in trafic, acoperis luat de vant si elevi trimisi acasa de la scoala

Luni, 12 Octombrie 2015, ora 14:18
3290 citiri
Urgie de toamna: Probleme in trafic, acoperis luat de vant si elevi trimisi acasa de la scoala
Foto: Arhiva Ziare.com

Vremea din ultimele cateva zile a dus la situatii care se intalnesc mai rar la inceput de toamna. Pe mai multe drumuri din tara se circula in conditii de iarna si numeroase localitati au fost afectate de caderile de zapada si viscol.

Prefectul din Suceava, Constantin Harasim, a transmis ca in judetul sau au fost instituite filtre de politie pentru verificarea starii pneurilor autovehiculelor, in special ale celor de mare tonaj, informeaza Romania TV.

"Iar daca poleiul sau stratul de zapada de pe carosabil va crea probleme, vom incerca sa tinem masinile de mare tonaj in parcari, pentru a nu bloca drumurile nationale si europene", a spus acesta.

Prefectul a precizat ca mai multe echipe E.On intervin, luni dimineata, pentru remedierea avariilor si reluarea furnizarii energiei electrice in 32 de localitati din judet afectate de caderile de zapada si de viscol.

Elevii unei scoli din Suceava au fost trimisi acasa pentru ca nu a putut fi pornita centrala termica.

De asemenea, din cauza zapezii cazute pe carosabil, traficul rutier pentru autovehiculele de peste 7,5 tone a fost restrictionat pe DN 17A, intre Campulung Moldovenesc si Marginea.

Si in Neamt se circula in conditii de iarna; luni dimineata 64 de localitati erau nealimentate cu energie electrica din cauza defectiunilor aparute la sapte linii de medie tensiune, iar pe drumurile judetene se actioneaza cu autolame si raspanditoare de material antiderapant, anunta Agerpres.

Meteo: Frig, ploi si ninsori

Aceeasi sursa transmite ca sunt probleme si in Harghita, pe DN 12 C, Gheorgheni- Lacu Rosu, si DN 15, Toplita-Borsec, din cauza faptului ca a nins in ultimele zile.

Seful de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Panescu, a anuntat ca stratul de zapada pe cele doua drumuri ajunge pana la un centimetru si ca luni s-au imprastiat aproximativ 25 tone de antiderapant.

La Zalau, in judetul Salaj, vantul puternic a smuls jumatate din acoperisul unui bloc nou, informeaza Vocea Transilvaniei. Pompierii au indepartat cealalta jumatate, pentru ca exista pericolul sa cada.

Mai multe judete din estul tarii se vor afla, luni, in intervalul 10:00 - 18:00, sub incidenta unui cod galben de ploi, ninsori, intensificari ale vantului si polei. Judetele vizate sunt Constanta, Tulcea, Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Galati, Vrancea, Covasna, Vaslui, Bacau, Harghita, Neamt, Iasi, Botosani, Suceava, Bistrita-Nasaud, Maramures si Mures.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#drumuri inchise zapada, #drumuri zapada octombrie , #vremea
Comentarii