UNPR preia Primaria Capitalei - Marin Stefanel Dan, primar in locul lui Oprescu

Marti, 15 Septembrie 2015, ora 19:06
11050 citiri
UNPR preia Primaria Capitalei - Marin Stefanel Dan, primar in locul lui Oprescu
Foto: Realitatea Tv

Marin Stefanel Dan, de la UNPR, va prelua sefia interimara a Primariei Capitalei, au decis consilierii municipali marti dupa-amiaza.

Decizia vine in contextul in care viceprimarul Cornel Pieptea, care ar fi urmat sa preia atributiile de primar general, in urma suspendarii lui Sorin Oprescu, a demisionat, marti, din functie, potrivit Digi 24.

Marin Stefanel Dan, propus de UNPR, a concurat pentru acest post cu Julia Zorkczy, nominalizata de grupul consilierilor independenti.

Cornel Pipetea (PNL) si-a dat, marti, demisia din functia de viceprimar al Capitelei, locul vacant urmand a fi ocupat de Marin Stefanel Dan, dupa o runda de alegeri pentru desemnarea unui nou viceprimar.

Viceprimarul PNL Cornel Pieptea a demisionat: Cine preia interimatul la Primaria Capitalei?

Prima declaratie a lui Marin Stefanel Dan

Marin Stefanel Dan a facut o scurta declaratie de presa, marti, dupa sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

"Voi face o evaluare a personalului pentru a debloca administratia publica", a spus primarul interimar al Capitalei.

El a fost intrebat care sunt planurile sale pentru perioada in care va ocupa aceasta functie.

PNL nu a vurt interimatul

In sedinta, liberalii au transmis ca nu vor sefia interimara a Capitalei. In schimb, a pus pe masa un "acord pentru bucuresteni".

"Partidul National Liberal, care are 22 de consilieri din 53, nu doreste sa preia atributiile primarului general, in schimb propune tuturor un acord. Daca se va gasi o majoritate care sa imbratiseze acest acord pe care noi il propunem, atunci suntem dispusi sa discutam orice solutie pentru numirea unui primar interimar care sa respecte acest acord", a declarat Teodor Atanasiu, copresedinte PNL Bucuresti.

La randul sau, co-presedintele PNL Bucuresti Anca Boagiu a prezentat principalele probleme cu care se confrunta bucurestenii, venind cu mai multe propuneri, printre care auditarea in regim de urgenta a Primariei si a institutiilor din subordinea Consiliului General, transparentizarea actului administrativ prin publicarea tuturor contractelor de achizitii publice de la nivelul CGMB si al Primariei, dar si "salvarea de la dezastru a serviciilor publice din Bucuresti", mai exact RADET si RATB.

De asemenea, PNL propune celorlalte partide sa sustina eficientizarea activitatii Politiei Locale, continuarea si finalizarea investitiilor, precum si stoparea risipei din banul public prin introducerea standardelor de cost.

In plus, Guvernului i s-a cerut sa rezolve obligatiile restante fata de locuitorii Bucurestiului, printre care finalizarea metroului catre Drumul Taberei, a centurii Capitalei sau transferarea ELCEN in patrimoniul Municipiului Bucuresti, pentru a putea fuziona cu RADET.

Oprescu, in arest preventiv

Alegerea unui primar interimar are loc in contextul in care Sorin Oprescu a ramas in arest preventiv, dupa ce, luni, Curtea de Apel Bucuresti i-a respins contestatia.

Oficial, Bucurestiul nu are primar general: Sorin Oprescu, suspendat din functie

Fostul edil a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita.

Procurorii sustin ca, in 5 septembrie, in baza unei intelegeri prealabile cu seful unei institutii publice din subordinea sa si o persoana de incredere, a primit de la primul suma de 25.000 euro din 60.000 euro ceruti de cei doi pentru edil, de la patru persoane care ulterior l-au denuntat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#UNPR Primarie Capitala, #Marin Stefanel Dan primar interimar, #Marin Stefanel Dan Primarie Bucuresti , #administratia