Un nou termen pentru Catedrala Mantuirii Neamului: Cand va fi inaugurata

Luni, 02 Mai 2016, ora 11:08
8357 citiri
Un nou termen pentru Catedrala Mantuirii Neamului: Cand va fi inaugurata
Foto: CatedralaNeamului.ro

Catedrala Mantuirii Neamului va fi inaugurata pe 1 Decembrie 2018, ziua in care se implinesc 100 de ani de la Marea Unire.

Acest nou termen este mentionat de PF Daniel in Pastorala Invierii.

"In mod deosebit, multumim tuturor celor care au sprijinit pana acum si celor care vor sprijini, prin cuvant si fapta, moral si financiar, construirea Catedralei Mantuirii Neamului (ajunsa la 70% din volumul cantitatilor de lucrari), pentru ca aceasta sa poata fi sfintita la 1 Decembrie 2018, cand se implinesc 100 de ani de la Marea Unire a romanilor intr-un stat independent. Aceasta Catedrala este in acelasi timp o necesitate practica si un simbol al credintei, libertatii si demnitatii poporului roman", sustine patriarhul BOR.

Mesajul patriarhului de Paste: Pledoarie pentru credinta si multumiri celor care au donat pentru Catedrala Neamului (Video)

Santierul pentru uriasa constructie religioasa a inceput in Bucuresti in 2010.

Pana acum, data anuntata pentru terminarea constructiei a fost schimbata de doua ori, potrivit TVR.

In 2015, mai-marii BOR spuneau ca cladirea era ridicata in proportie de 60% si se cheltuisera deja 46 de milioane de euro. Acum urmeaza cea mai grea parte a constructiei - turlele si acoperisul, pentru care e nevoie de 45 de milioane de euro.

Catedrala Neamului, facuta sa reziste 500 de ani, la cutremure devastatoare: Cand se tin primele slujbe aici

Tot anul trecut preotul Nicolae Crangasu, consilier patriarhal coordonator la Sectorul monumente si constructii bisericesti al Patriarhiei Romane, spunea ca in iunie 2017 edificiul va fi finalizat la rosu, fapt ce va permite oficierea de slujbe in noul lacas de cult.

"Noi speram ca in 2017 starea ei va permite sa fie consacrata cultului. (...) Ea ar trebui sa fie inchisa, cu ferestre si usi, sa fie acoperita, sa aiba si catapeteasma pictata. (...) Aceasta va permite ca in Catedrala sa se oficieze slujbe", a declarat atunci preotul Cragansu.

Cladirea catedralei este proiectata sa reziste la cutremure de 8,5 grade pe scara Richter, pe o perioada de minimum 500 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Catedrala Neamului inaugurare, #deschidere Catedrala Neamului, #construire Catedrala Neamului , #Catedrala Mantuirii Neamului