Raluca Turcan: Aproape un milion de romani s-au intors in tara din cauza pandemiei

Miercuri, 21 Aprilie 2021, ora 08:31 3498 citiri
Raluca Turcan, ministrul Muncii si Protectiei Sociale FOTO Facebook/ Raluca Turcan

Criza generata de pandemie i-a determinat pe multi dintre romanii care se stabilisera in strainatate sa se intoarca in tara. Potrivit datelor Ministerului Muncii, aproape un milion de romani au revenit acasa.

"Avem o cifra, insa este acum fluctuanta, pentru ca urmeaza activitatile sezoniere", a spus marti seara la Digi24, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Raluca Turcan.

"Sunt unii care pot sa se inscrie la sistemul de somaj, daca indeplinesc conditiile. Insa, pe fond, pentru cei care urmeaza sa plece in strainatate avem urmatoarele masuri - pentru ca am avut aglomerari la aeroporturi, munca in conditii abuzive din partea angajatorilor in strainatate - si pregatim o ordonanta de urgenta care va intra in sedinta de guvern saptamana aceasta sau cealalta prin care sa intarim legatura dintre agentiile de plasare a fortei de munca si angajatii care pleaca in strainatate, sa crestem gradul de constientizare si de informare cu privire la conditiile de muna in strainatate", a completat ea.

Intrebata ce cifra estimeaza cu privire la numarul celor intorsi in Romania din cauza pandemiei, ministrul Muncii a spus ca "sper un milion".

Potrivit datelor din 2019, de dinainte de pandemia COVID, 9,7 milioane de romani traiau in afara granitelor, 5,6 milioane fiind in diaspora.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii