Un mare oras din Romania alunga ciorile cu focuri de artificii (Video)

Joi, 31 Octombrie 2013, ora 18:00
2567 citiri
Un mare oras din Romania alunga ciorile cu focuri de artificii (Video)
Foto: tecuceanul.ro

Focuri de artificii vor fi lansate in parcul Catedralei Mitropolitane din Timisoara, pentru alungarea ciorilor, a anuntat, joi, primarul Nicolae Robu, sustinand ca se va recurge la aceasta masura in "razboiul cu ciorile", intrucat aparatele cu ultrasunete montate in parc nu au avut niciun efect.

Marti seara, in parcul Catedralei Mitropolitane din Timisoara a fost montat un aparat cu ultrasunete care sa alunge ciorile, insa acesta nu a avut niciun efect, astfel ca primarul orasului, Nicolae Robu, a decis sa fie lansate focuri de artificii, in speranta ca vor fi alungate pasarile.

"Nu s-a gasit nicio solutie care sa se fi dovedit eficienta. Asa cum m-am asteptat, instalatia cu ultrasunete nu a produs efecte multumitoare. Ciorile au fost agitate de simulator. Dupa ce nu s-au mai produs sunetele respective, pasarile s-au intors. Incercam mai departe sa le speriem in fel si chip", a afirmat primarul Timisoarei, joi, intr-o conferinta de presa.

Nicolae Robu a mai spus ca a decis ca in serile urmatoare, atunci cand ciorile se vor intoarce la cuiburi, sa fie lansate focuri de artificii, care reprezinta "acelasi lucru cu sunetele de impuscaturi", doar ca, in plus, acestea au si "efecte luminoase".

Din ideile trasnite ale primarului Robu: Anticonceptionale pentru ciori

"Aseara, in drum spre casa, am oprit masina si am verificat ce fac ciorile si erau bine-mersi, pe pozitii, trecuse sperietoarea. Vom face ceva mai inedit: focuri de artificii. E acelasi lucru cu sunetele de impuscaturi. Dar, pe langa sunetul care aduce a impuscatura, mai are si efectele luminoase care s-ar putea sa le sperie (...) A fost ideea mea, da. E de ras ca a trebuit sa ajungem sa ducem un razboi cu ciorile. Asta e Timisoara de astazi", a adaugat Robu.

Primarul Timisoarei anunta, marti, ca pentru alungarea ciorilor din parcul Catedralei Mitropolitane vor fi folosite mai multe boxe in care vor putea fi auzite sunete de impuscaturi, insa vanatorii i-au sugerat sa foloseasca aparate cu ultrasunete ori plase care sa fie amplasate peste copaci.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#ciori parc Timisoara, #artificii ciori Timisoara, #Nicolae Robu cirori, #Primarie Timisoara ciori , #administratia