Un deputat PSD subliniaza ca legea parteneriatului civil va interzice explicit adoptia doar pentru cuplurile gay

Miercuri, 10 Octombrie 2018, ora 12:202419 citiri
Un deputat PSD subliniaza ca legea parteneriatului civil va interzice explicit adoptia doar pentru cuplurile gay
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatul PSD Florin Manole spune ca Legea parteneriatului civil va fi asumata de PSD si alti parlamentari de la alte partide, inclusiv din Opozitie, iar aceasta va interzice adoptiile doar pentru cuplurile gay.

Explicatiile vin in contextul in care deputatul a declarat, marti, ca proiectul de lege privind parteneriatul civil va interzice explicit adoptiile in cazul persoanelor care aleg sa incheie un astfel de parteneriat.

"Cuplurile de acelasi sex (nu vor putea adopta - n.red.) . O astfel de tema referitoare la adoptii este tratata si in legea adoptiilor, pe care noi n-o schimbam, dar de care evident ca trebuie sa tinem cont.

In legea adoptiilor, la articolul 6, se spune de cel putin doua ori, pentru ca e un articol mai consistent, despre faptul ca cei care adopta trebuie sa fie sot si sotie", a afirmat deputatul PSD pentru RFI Romania.

Intrebat de ce nu modifica legea adoptiilor, Manole a spus ca nu este in intentia initiatorilor acest lucru si a explicat ca in proiectul de lege privind parteneriatul civil "sunt interzise explicit adoptiile pentru persoanele de acelasi sex".

Un barbat si o femeie care incheie un astfel de parteneriat pot adopta copii, a dat asigurari Manole.

Intrebat daca prevederea legata de adoptii a fost introdusa in proiect dupa referendumul pentru redefinirea familiei sau inainte, deputatul a raspuns ca "era dintotdeauna".

"Noi lucram la acest proiect de mult timp si era dintotdeauna, a fost unul dintre punctele de inceput, dupa partea in care ne-am straduit sa oferim acces egal la drepturi pentru persoanele care vor beneficia de parteneriat civil", a fost replica lui Florin Manole.

Citeste mai multe despre Florin Manole (PSD): Legea parteneriatului civil va interzice adoptiile doar pentru cupluri gay pe site-ul RFI Romania.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News