Un brancardier de la Spitalul Judetean Mures a murit de COVID-19

Joi, 21 Mai 2020, ora 12:48
4476 citiri
Un brancardier de la Spitalul Judetean Mures a murit de COVID-19
Foto: Arhiva Ziare.com

Directia de Sanatate Publica (DSP) Mures a anuntat, joi, ca un brancardier de la Spitalul Clinic Judetean, confirmat cu COVID-19, a murit. Numarul total al cadrelor medicale din judet infectate a ajuns la 109 de la inceputul epidemiei, dintre care 95 s-au vindecat.

Potrivit DSP Mures, rata de vindecare in judet in randul cadrelor medicale infectate cu COVID-19 este de 87%.

"De la inceputul pandemiei de coronavirus si pana in data de 21 mai 2020, un numar de 109 cadre medicale au fost declarate pozitiv cu COVID-19, iar 95 (87,16%) dintre acestea sunt deja vindecate si externate. Intr-unul dintre cele 109 de cazuri evolutia a fost nefavorabila soldandu-se cu deces (brancardier Spitalul Clinic Judetean Mures)", au transmis reprezentantii DSP Mures.

Conform acestora, din cele 109 cadrele medicale confirmate pozitiv, 38 sunt angajate ale Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures (dintre acestia 23 sunt de la UPU SMURD si 14 de pe celelalte sectii), 53 la Spitalul Clinic Judetean Mures (dintre acestia 42 sunt de la ATI, 7 de la Sectia Boli Infectioase I si 4 de pe alte sectii), 9 la Spitalul Municipal Sighisoara, 2 cadre medicale angajate ale unui camin de batrani din judet, un medic de familie, doi medici din unitati medicale private din Targu Mures, un medic stomatolog, un asistent de farmacie de la o farmacie privata, un medic cu domiciuliul in Targu Mures, dar angajat al unei unitati medicale din alt judet si un angajat al unei unitati medicale private din judet.

DSP informeaza ca toate cadrele medicale confirmate pozitiv in acest moment sunt internate la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Clinic Judetean Mures, iar starea lor de sanatate este buna.

In aceasta saptamana a murit si un medic de la Spitalul Universitar din Bucuresti tot de COVID-19

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#brancardier Mures murit coronavirus, #brancardier Mures murit COVID19 , #medici