Bilantul gripei creste alarmant: Avem 38 de morti, 4 anuntati doar azi

Vineri, 25 Ianuarie 2019, ora 19:27
5684 citiri
Bilantul gripei creste alarmant: Avem 38 de morti, 4 anuntati doar azi
Foto: arhiva Ziare.com

Bilantul deceselor cauzate de gripa creste alarmant. Doar vineri a fost anuntat ca inca 4 persoane au murit dupa ce au facut gripa. Numarul deceselor inregistrate la nivel national a ajuns astfel 38.

Un barbat in varsta de 40 de ani din judetul Arges si o femeie de 33 de ani din Dambovita au murit, vineri, din cauza gripei.

Decesul barbatului de 40 de ani este primul din judetul Arges cauzat de gripa, potrivit DSP Arges. Este vorba despre un barbat din Maracineni, care prezenta comorbiditati si avea conditii medicale preexistente. Barbatul nu fusese vaccinat impotriva gripei.

In judetul Arges au fost confirmate, in total, de la debutul sezonului, 46 de cazuri de gripa.

Femeia de 33 de ani din judetul Dambovita care a murit de gripa era internata la Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste, unde se confirmase prezenta virusului gripal. Femeia era internata la Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste cu diverse comorbiditati.

De la debutul sezonului gripal in judetul Dambovita, au fost transmise catre Institutul Cantacuzino un numar de 11 probe recoltate de la pacienti, din care pentru 10 a fost confirmat diagnosticul de gripa, 6 cu virus gripal tip AH1 si 4 cu virus gripal tip AH3. Toate aceste cazuri au fost inregistrate la persoane care nu s-au vaccinat antigripal.

Dupa amiaza au fost anuntate alte doua decese: un barbat in varsta de 54 de ani, din judetul Olt si altul in varsta de 66 de ani, din Giurgiu. Ambii aveau probleme medicale si nu erau vaccinati anti-gripal, informeaza Institutul de Sanatate Publica.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat, vineri, ca Romania este in pragul unei epidemii, precizand insa ca pentru a putea fi declarata stare de epidemie trebuie ca saptamana viitoare numarul cazurilor diagnosticate de gripa sa fie mai mare decat cel estimat.

"Suntem in pragul unei epidemii. Pentru a putea declara epidemie este nevoie de trei saptamani la rand in care numarul cazurilor diagnosticate sa fie mai mare decat numarul cazurilor estimate. Asteptam pentru saptamana viitoare comunicatul Institutului National pentru Sanatate Publica si daca numarul de cazuri diagnosticate va fi mai mare decat numarul de cazuri estimate, atunci vom putea spune ca suntem in epidemie", a declarat Sorina Pintea.

Sfat de la Ministerul Sanatatii in prag de epidemie de gripa: Vaccinati-va, sa nu va intrebati cum naiba ni s-a intamplat tocmai noua?!

Ministrul Sanatatii a mai precizat ca anul trecut pe vremea asta erau patru decese.

Citeste si Cand aflam daca va fi declarata epidemie de gripa in Romania si ce inseamna

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#mort gripa, #epidemie gripa , #gripa