Turismul de Paste: Distractie pe litoral, traditii si mese imbelsugate in Bucovina, Maramures si Transilvania

Sambata, 30 Aprilie 2016, ora 19:59
2678 citiri
Turismul de Paste: Distractie pe litoral, traditii si mese imbelsugate in Bucovina, Maramures si Transilvania
Foto: Ziare.com

Deschiderea sezonului estival, pe 1 mai, vine cu o serie de evenimente pentru toate gusturile.

Cei atrasi de litoral sunt tinerii, ei fiind principalii oaspeti ai hotelierilor in acest an, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale pentru Turism.

"Pana in prezent, statiunea Mamaia se bucura de rezervari de peste 80%, iar cifrele sunt in crestere. Hotelierii au venit cu oferte atractive pentru sejururile de trei - patru nopti, precum si cu diverse facilitati incluse in pret (acces gratuit la spa, sala de fitness, piscina, jacuzzi) sau masa festiva de Paste", spun reprezentantii ANT.

Vama Veche atrage un numar tot mai mare de turisti, rezervarile depasind pragul de 90%. Fie ca prefera distractia, petrecerile din cluburi, concertele sau relaxarea, plimbarile pe malul marii sau pur si simplu doresc sa participe la slujba de Inviere care se va desfasura pe plajele din mai multe statiuni, turistii sunt asteptati in numar mare pe litoral in locatii accesibile tuturor buzunarelor, de la cort si pana la hoteluri de 5 stele.

Mergeti la mare in mini-vacanta de Paste? Nu uitati sa platiti taxa de pod

Iubitorii de natura "in stare pura", au ales Delta Dunarii unde pot face excursii la padurea Letea, cea mai nordica padure subtropicala din lume, dar si la cele mai frumoase canale si lacuri unde vor intalni pelicani, egrete, lebede.

Turistii care au ales sa petreaca sarbatorile Pascale in structurile de primire turistice din localitatile rurale din Bucovina (o destinatie recunoscuta pentru turismul cultural-ecumenic), vor participa la evenimentele din localitate, descoperind traditiile si obiceiurile locului, dar si gastronomia locala. Nu este singurul motiv pentru care turistii vor alege Bucovina ca destinatie, in oferta turistica a zonei fiind cuprinse mai multe tipuri de turism care pot fi practicate in aceasta perioada - turismul religios, agroturismul, turismul de aventura (rafting, catarari montane), turismul in natura, turismul balnear.

Consiliul judetean Suceava, in colaborare cu institutiile de cultura si agentii economici au pregatit un program al sarbatorilor care cuprinde activitati diverse, numit "Pastele in Bucovina".

In judetul Suceava, gradul de ocupare in structurile de primire turistice cu functiuni de cazare si alimentatie, situate in localitatile turistice a depasit 80%.

Ghidul din buzunarul tau: Aplicatii care te ajuta sa ai o vacanta de Paste fara griji

Turistii care au ales Maramuresul sunt iubitori de traditii, obiceiuri, cultura, natura, folclor si gastronomie locala traditionala. In aceasta perioada, pe langa ritualurile pascale, in zona au loc evenimente care promoveaza traditiile specifice perioadei, precum Udatoriu din Surdesti, din a doua zi de Paste. In judetul Maramures gradul de ocupare in structurile de primire turistice depaseste 80%.

"Traditia intregeste oferta turistica a Vaii Sebesului, cu un potential turistic urias in care obiceiurile pastorale sunt reprezentative. Accesul facil in zona, pe soseaua Transalpina, precum si obiectivele turistice intalnite sunt de importanta vitala in turismul montan romanesc - barajele de la Tau si Oasa, Valea Frumoasei, Manastirea Fetita, statiunile Luncile Prigoanei si Poarta Raiului, domeniu schiabil Curmatura Surianului, cabana si iezerul Surianu, Varful lui Patru", apreciaza ANT.

La pensiunile din zonele Agapia si Varatec, spre deosebire de anii trecuti, gradul de ocupare a crescut, ajungand in unele cazuri, la 100%, exceptie facand pensiunile care nu au facut o promovare activa. Ca produs turistic, zona se bazeaza, spun reprezentantii ANT, pe turismul rural, in natura, religios, cultural si, bineinteles, de Paste, pe cel gastronomic. Majoritatea tipurilor de pachete turistice solicitate au fost de 3 nopti, cu toate mesele incluse, dar au mai fost solicitate si pachete de 2 si 4 nopti, de asemenea cu pensiune completa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#vacanta Paste litoral , #Paste