Scadere dramatica a numarului de turisti straini in statiunile din Valea Prahovei. "Am pierdut toata aceasta piata a turismului international"

Miercuri, 03 Martie 2021, ora 06:00 6113 citiri
Turistii straini, aproape inexistenti in statiunile de pe Valea Prahovei

Iarna aceasta, numarul turistilor din strainatate prezenti in statiunile de pe Valea Prahovei a scazut considerabil. Si romanii care au venit in vacanta la munte au fost mai putini fata de alti ani.

"Innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare din judetul Prahova in luna decembrie 2020, comparativ cu luna corespunzatoare a anului precedent, au inregistrat o scadere cu 52,0%, iar cele ale turistilor straini o scadere cu 72,5%", sunt cifrele publicate de Directia de Statistica Prahova.

Sursa citata a mai precizat ca numarul turistilor sositi in structurile de primire turistica, in luna decembrie 2020 a fost de 22857 persoane, din care 22414 turisti romani (98,1%) si 443 turisti straini (1,9%).

Numarul innoptarilor in structurile de primire turistica a fost de 46098 in luna decembrie 2020, in scadere cu 53,8% fata de aceeasi luna a anului 2019.

Seful Centrului de Informare si Promovare Turistica Sinaia, Paul Popa: am pierdut in Sinaia turismul international.

"Nu am avut oameni care sa vina. Inainte, la 10 oameni care intrau (in Centrul de Informare si Promovare Turistica Sinaia n.r.) 8 erau straini. Am pierdut toata aceasta piata a turismului international. Stateau minimum 48 de ore in oras. Se duceau pe munte. Veneau multi pentru pPeles, pentru oras. Este un oras frumos, la poalele muntilor, peisaje superbe. I-am pierdut pe toti din cauza zborurilor, teama de infectare. Noi am pierdut in Sinaia turismul international", a declarat Popa.

Potrivit acestuia, in medie, turistii din strainatate care veneau si stateau minimum 48 de ore lasau 250-400 de euro, depinde de unde stateau, ce mancau.

Turistii straini din Sinaia erau din Spania, de unde veneau tineri. Din Israel, care reprezenta o piata mare de turisti, veneau adulti cu copii pentru munte. Veneau turisti din Franta, Marea Britanie, SUA sau Polonia.

"De la inceputul anului nu cred ca au fost 4000 de turisti straini in 2020. In contextul in care, in sezoanele importante, numarul de straini era mai mare decat al romanilor, cum ar fi lunile iunie, iulie, august. Multi dintre cei veniti acum erau lucratori in Romania. E o pierdere important din toate punctele de vedere. Erau ambasadorii bunavointei dar e si o pierdere financiara. Nu vom vedea o revigorare prea curand", a adaugat Paul Popa.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News