Varianta britanica a noului coronavirus va deveni tulpina dominanta in Germania

Luni, 25 Ianuarie 2021, ora 13:07
1245 citiri
Varianta britanica a noului coronavirus va deveni tulpina dominanta in Germania
Noua tulpina COVID va deveni dominanta in Marea Britanie/Pixabay

Tulpina britanica de coronavirus, care a patruns in tot mai multe tari europene, va deveni in scurt timp dominanta in Germania. Cel putin asa sustine seful de cabinet al cancelarului Angela Merkel, Helge Braun.

Prezent la un talk show politic prezentat de jurnalista Anne Will, Helge Braun a spus ca noua varianta va "crea probleme" in Germania, context in care devine si mai importanta reducerea semnificativa a ratei infectarilor.

"Ne confruntam deja cu aceasta varianta in mai multe spitale. Asta inseamna ca a sosit in tara noastra si, la un moment dat - asa cum s-a intamplat in alte tari - va prelua controlul si va cauza probleme", a spus Braun. "Sunt foarte sigur de acest lucru".

"Vrem sa o tinem departe de granitele tarii pe cat de mult timp posibil si sa o tinem sub control acolo unde este deja prezenta", a adaugat acesta.

Cazuri au fost depistate si in Romania, patru fiind confirmate pe teritoriul tarii cu tulpina virulenta de COVID-19.

17 mutatii ale coronavirusului

De altfel, au fost identificate si alte mutatii ale coronavirusului, 17 la numar, considerate a fi importante. Au existat modificari ale proteinei pe care virusul o foloseste pentru a debloca accesul catre celulele corpului uman.

Cealalta mutatie a mai aparut, inclusiv la faimoasele nurci infectate. Aceasta mutatie dubleaza infectiozitatea, conform experimentelor de laborator.

Studiile efectuate de acelasi grup sugereaza ca mutatia face ca anticorpii din sangele supravietuitorilor sa fie mai putin eficienti in combaterea virusului.

Cat de eficient e vaccinul impotriva noii tulpini

Specialistii afirma ca vaccinurile impotriva noului coronavirus sunt eficiente si impotriva noii tulpini, pentru motivul ca serurile au fost facute de asa fel incat sa antreneze sistemul imunitar pentru a ataca mai multe parti diferite ale virusului, inclusiv mutatii.

Noua varianta dovedeste ca virusul continua sa se adapteze pe masura ce infecteaza tot mai multi oameni.

Anthony Fauci, despre noua tulpina COVID-19, din Marea Britanie: "Produce mai multe daune, inclusiv deces"

Previziune alarmanta a medicului Octavian Jurma: In trei luni, 60% din cazurile de Covid-19 din Bucuresti vor fi cu noua tulpina din Marea Britanie

Israelul suspenda toate zborurile comerciale internationale, timp de o saptamana, incepand de luni. Motivul anuntat de autoritati

Bătrâna care a vrut să salveze un arici găsit pe marginea drumului. Ce a descoperit când a mers cu el la veterinar FOTO
Bătrâna care a vrut să salveze un arici găsit pe marginea drumului. Ce a descoperit când a mers cu el la veterinar FOTO
O femeie din Marea Britanie s-a dus la un spital pentru animale sălbatice, susținând că a găsit un arici pe marginea unui drum și l-a luat acasă, unde s-a ocupat de îngrijirea lui peste...
Primele 10 tone de ajutoare umanitare parașutate de forțele aeriene regale britanice în Fâșia Gaza
Primele 10 tone de ajutoare umanitare parașutate de forțele aeriene regale britanice în Fâșia Gaza
Forţele aeriene regale britanice au paraşutat luni peste 10 tone de ajutoare - inclusiv apă, orez, ulei de gătit, făină, conserve şi lapte praf pentru copii - către palestinienii din Gaza,...
#tulpina britanica covid, #tulpina britanica, #Marea Britanie, #Angela Merkel, #coronavirus, #coronavirus Romania , #stiri sociale