O transa record de vaccinuri Pfizer intra maine in Romania. Andrei Baciu: "Este important ca fiecare doza sa fie folosita"

Duminica, 30 Mai 2021, ora 09:40 4318 citiri
Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Andrei Baciu/ FOTO Ziare.com

Andrei Baciu, vicepresedintele Comitetului National pentru Coordonarea Activitatilor de Vaccinare, a anuntat ca luni va intra in Romania cea mai mare transa de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, respectiv 1.091.610 doze vaccin.

"Transa record pentru Romania! Maine dimineata vor ajunge in tara noastra 1.091.610 doze vaccin Pfizer/BioNTech, cea mai mare transa de la debutul campaniei de vaccinare. Trei aeronave sunt pregatite astfel incat dozele sa fie livrate in siguranta, iar zborurile vor avea loc pe aeroporturile Otopeni, Cluj-Napoca si Timisoara", a transmis, duminica, Andrei Baciu.

Unde vor fi distribuite vaccinurile

Potrivit acestuia, aceste doze vor ajunge in centrele regionale din Constanta, Timisoara, Cluj-Napoca, Bucuresti, Iasi si Brasov.

"Ma bucur ca cele 4 companii autorizate in Uniunea Europeana livreaza vaccinurile conform planului stabilit cu tara noastra. Este important ca fiecare doza sa fie folosita in centrele deschise in toata tara", a mai scris Baciu.

Serul produs de Pfizer/BioNTech este folosit in Romania din 27 decembrie 2020, cand a inceput prima etapa a campaniei nationale de vaccinare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News