Medic care a lucrat pe TIR-ul defect de la ATI: "Tot timpul am avut probleme: vara nu raceste, iarna nu incalzeste"

Marti, 13 Aprilie 2021, ora 11:43
3293 citiri
Medic care a lucrat pe TIR-ul defect de la ATI: "Tot timpul am avut probleme: vara nu raceste, iarna nu incalzeste"
La Pitesti personalul tehnic din spital a fost instruit sa rezolve probleme tehnice aparute la unitatea mobila ATI Foto/ Facebook Cristian Marchis

Parerile sunt impartite in ceea ce priveste unitatile mobile de terapie intensiva folosite de aproximativ 10 luni pentru tratarea pacientilor infectati cu SARS-CoV-2. Unii medici zic ca sunt utile, altii cred ca pot fi folosite doar temporar si pe perioade scurte.

Unitatile mobile de terapie intensiva au ajuns in tara in luna iunie a anului trecut.

Una dintre acestea a ajuns in vara anului trecut la Ploiesti. Cadrele medicale nu au fost scutite de probleme in gestionarea cazurilor internate in aceasta unitate mobila.

"Tot timpul am avut probleme cu TIR-ul ATI. In vara anului trecut, a scazut presiunea oxigenului, erau pacienti in TIR. Nu erau toti foarte grav, unii puteau respira. Din fericire, am gasit atunci loc pe sectia de terapie intensiva din spital si i-am dus acolo. Nu au fost pierderi de vieti", a declarat pentru News.ro, un medic din Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti.

Acesta a precizat ca scaderea oxigenului a fost cea mai serioasa problema, insa nu a fost singura. In august anul trecut instalatia de climatizare a TIR-ului a cedat, facand ca unitatea mobila sa fie nefunctionala. Se intampla pe 23 august, la putin peste o luna dupa ce TR-ul fusese adus la Ploiesti. Mai mult de doua saptamani, TIR-ul a fost neutilizat. In 8 septembrie, autoritatile din judet au anuntat ca instalatia de climatizare a fost repusa in functiune.

"Vara nu raceste, iarna nu incalzeste. Unitatile de acest tip sunt facute pentru evacuare. Tii bolnavii o zi, doua, apoi ii duci in spital", a mai spus medicul.

Si Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti a avut alocata, in vara anului trecut, una dintre unitatile mobile de terapie intensiva.

Subprefectul judetului Arges, Emanuel Soare, prefect, la acel moment. a declarat pentru News.ro, ca din punct de vedere tehnic nu au fost probleme cu TIR-ul. A fost insa o perioada, in iarna, in care a fost nevoie de interventia echipei de mentenanta pentru a izola termic unitatea, intrucat temperatura interioara scazuse, odata cu racirea vremii.

"Am luptat foarte mult sa obtinem acest TIR in valul doi al pandemiei, pentru noi a fost foarte util avand in vedere numarul destul de mic al locurilor ATI. Nu au fost probleme din punct de vedere tehnic niciodata, a fost o singura problema pe perioada iernii, temperaturile incepusera sa scada si TIR-urile nu erau pregatite pentru a face fata temperaturilor foarte scazute, dar este o echipa care se ocupa permanent de aceste TIR-uri si au venit, au facut o procedura, au izolat podeaua astfel incat au reglat temperatura din interior. Altfel, nu au fost probleme, chiar am avut destul de multi pacienti care au fost tratati acolo", a explicat Emanuel Soare.

Acesta a mentionat ca la Pitesti personalul tehnic din spital a fost instruit sa poata rezolva probleme tehnice aparute la unitatea mobila de terapie intensiva.

Spitalele din ambele orase au trimis, intre timp, TIR-urile la Bucuresti, iar cel din Pitesti a ajuns la Spitalul Victor Babes, unde luni seara au murit trei pacienti, in urma unei defectiuni la instalatia de oxigen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Caz neobișnuit, într-o țară europeană. Un pacient a fost infectat cu coronavirus 613 zile, până la moartea sa
Caz neobișnuit, într-o țară europeană. Un pacient a fost infectat cu coronavirus 613 zile, până la moartea sa
Un caz neobișnuit a fost prezentat recent lumii științifice de cercetătorii din Ţările de Jos. Aceștia au raportat cazul unei infectări extrem de prelungite cu COVID-19 la un bărbat care a...
Administratorul unui bloc, care a furat 200.000 de lei din banii plătiți de locatari pentru întreținere, va fi trimis în judecată
Administratorul unui bloc, care a furat 200.000 de lei din banii plătiți de locatari pentru întreținere, va fi trimis în judecată
O femeie de 37 de ani, administratoare a unui bloc de locuinţe din municipiul Piteşti, este suspectată de comiterea infracţiunii de delapidare, cu un prejudiciu de 200.000 de lei, bani ai...
#ATI, #TIR, #Oxigen, #pacienti la ATI, #Covid 19, #medici, #Ploiesti, #pitesti , #stiri sociale