Timisoara, Capitala Verde a Romaniei

Duminica, 01 August 2010, ora 21:10
1074 citiri
Timisoara, Capitala Verde a Romaniei

Paralel cu sarbatorirea Zilele Orasului Timisoara, in urbea de pe Bega, se afla in plina desfasurare actiunea "Umbrela Verde", facand parte din Competitia Capitala Verde a Romaniei, initiata de Ministerul Mediului si Padurilor.

Partenerii acestei actiuni sunt Primaria Timisoara, Retim si Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec.

Actiunea verde e menita sa promoveze si sa responsabilizeze locuitorii Timisoarei in ceea ce priveste protejarea mediului inconjurator, pastrarea curateniei, respectarea spatiilor verzi si intelegerea importantei colectarii selective a deseurilor, inclusiv electrice si electronice, si reciclarea acestora.

"Totodata, in aceasta campanie, care deja a inceput la Timisoara, se spera sa se implice cat mai multe localitati, sa ajungem sa desemnam adevarata Capitala Verde a Romaniei, iar anul viitor sa-o repetam sau chiar sa-o multiplicam la nivelul tuturor municipiilor.

Este nevoie sa contribuim cu totii la protejarea mediului, iar fiecare gest in acest sens este un pas important in ceea ce priveste protectia mediului inconjurator", a declarat ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely.

La randul sau, primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, a declarat: "Ma bucur sa-i avem din nou alaturi de noi pe cei de la Umbrela Verde care anul acesta, impreuna cu Ministerul Mediului si Padurilor, au demarat un program ambitios care sunt convins ca, in timp, va schimba fata Romaniei - e vorba despre Capitala Verde.

Faptul ca cei de la Umbrela Verde vor fi aici timp de trei zile pentru sarbatorirea Zilelor Timisoarei cred ca ne va oferi prilejul de a demonstra ca Timisoara este orasul care merita titlu de Capitala Verde a Romaniei".

"In 2010, ne dorim ca Umbrela Verde sa schimbe mentalitatea mai puternic, sa demonstram ca atitudinea "eco" nu inseamna doar verde, doar impaduriri, doar colectare deseuri. Eco inseamna orice context in care atitudinea de protejare a mediului se rasfrange pozitiv asupra tuturor, si fiecare dintre noi poate contribui.

Concursul Capitala Verde a Romaniei ofera posibilitatea atat autoritatilor locale, cat si locuitorilor oraselor sa actioneze si sa contribuie la un oras cu care se pot mandri. Ne bucuram ca Timisoara s-a inscris in competitia Capitala Verde a Romaniei si ca vom sarbatori acest lucru impreuna cu Zilele Orasului.

Ii asteptam pe toti timisorenii sa isi sustina orasul si sa se alature actiunilor noastre", a adaugat Alina Bratu, Corporate Affairs Manager Tuborg Romania si coordonator Umbrela Verde.

"Prin colectarea si tratarea acestor deseuri conform standardelor europene, substantele nocive nu mai sunt eliminate in apa, aer sau in sol si astfel contribuim activ la protectia mediului. Este necesar sa constientizam ca gesturile mici sunt importante, caci 75% din componentele DEEE sunt reciclabile si pot fi reintroduse in industrie, la costuri mai mici.

Prin urmare, alegand sa ne debarasam responsabil de electrocasnicele vechi, inutile sau stricate din casele noastre prevenim atat consumul inutil de materii prime, cat si risipa materialelor care sunt inca folositoare", a conchis Liviu Popeneciu, presedinte Asociatia RoRec.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Timisoara capitala verde, #Timisoara reciclare deseuri , #romani