The International - Dota2 va avea loc la Bucuresti pe Arena Nationala. Primaria Capitalei a semnat un contract prin care va incasa 500.000 de euro

Joi, 08 Iulie 2021, ora 11:49 3662 citiri
The International e una dintre cele mai mari competitii de esports FOTO dota2.com

"The International" una dintre cele mai mari competitii de gaming, se va organiza toamna aceasta la Bucuresti, pe Arena Nationala. Competitia era initial programata sa aiba loc in Suedia, insa din cauza pandemiei organizatorii s-au reorientat catre Bucuresti. Potrivit unui comunicat al USR PLUS, Primaria Capitalei va incasa 500.000 de euro pentru chirie.

Valve, organizatorii concursului, s-au orientat catre Bucuresti dupa ce consilierul municipal USR PLUS Nicorel Nicorescu a luat legatura cu acestia si le-a prezentat Arena Nationala.

"Din motive de pandemie, organizarea era incerta pentru 2021, dar le-a propus sa-l tina in Romania, pe Arena Nationala. Inainte de inceperea campionatului Euro 2020, organizatorii au fost invitati la un tur al Arenei Nationale impreuna cu Nicusor Dan si au decis Bucuresti ca destinatie", a transmis USR PLUS intr-un comunicat.

Astfel, The International, principala competitie de Dota 2 va avea loc intre 7 - 10 octombrie la Bucuresti, pe Arena Nationala. Conform sursei citate, Primaria Capitalei va incasa 500.000 de euro pentru chirie.

"Pentru concertul Metallica de pe aceeasi Arena Nationala s-au incasat 28.000 euro pentru 7 zile. Acum suma este de 18 ori mai mare!", a mai relatat USR PLUS.

Statul roman va avea de castigat si din impozitarea premiilor de la concurs, care se ridica la peste 40 de milioane de dolari. Astfel, Romania va incasa cel putin 10% din suma totala.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News