Testele COVID-19 au bagat zazanie in popor. Sa se dea gratis, s-ajunga la toata lumea

Autor: Paul Barbu - Redactor
Joi, 16 Iulie 2020, ora 09:14
2159 citiri
Testele COVID-19 au bagat zazanie in popor. Sa se dea gratis, s-ajunga la toata lumea

"Sa ne dea statul" pare a fi meteahna care iese la iveala atunci cand romanii vad ca e rost sa capete ceva gratuit. Din pacate, in plina pandemie, umanitatea este lasata mai la coada principiilor, mai ales daca razboiul pe care-l purtam este dus in mediul virtual.

Acesta este si cazul Spitalului Clinic Judetean din Sibiu care a anuntat ca va efectua teste COVID-19, contra cost, si intr-un numar extrem de limitat. Si atat le-a trebuit doctorilor de acolo sa anunte ca nu fac decat 25 de teste la cerere contra 300 de lei testul.

Mediul online s-a inflamat si s-a umplut de comentarii venite de la oameni care se considera care mai de care mai indreptatiti sa primeasca teste gratuite, chiar daca nevoia lor nu este una urgenta.

Fie ca pleaca in calatorie sau vor sa-si faca testul pentru a sta mai linistiti, "luptatorii online" s-au suparat pe Spitalul Clinic Judetean din Sibiu.

Comentarii care arata cat pot unii cu adevarat

Spre exemplu, utilizatorul Mihaela este suparata ca aparatele de testare au fost cumparate din donatii si spitalul se "caliceste" si cere bani pe testari.

"Bravo! Ati fost ajutati sa cumparati aparatele de testare chiar si de oameni simpli, cu totii am contribuit mai mult sau mai putin cu cele necesare la dotarea spitalului cu materiale... iar voi in schimb ce faceti? 300 ron o testare? Nici macar sa va ganditi ca fara noi nu ati fi reusit si sa faceti totusi un pret mai decent...", scrie femeia foarte suparata.

Alt utilizator se intreaba de ce nu se fac testari gratuite daca tot platim atatea taxe la stat.

"Daca tot suntem in r...l asta de virus, de ce statul nu ne testeaza gratis? Ca din salar ne trage o groaza de bani pentru sanatate, nu?", scrie Atilla.

In schimb, Magdalena se plange ca testul este mult prea costisitor: "E foarte scump. In situatia data, spitalul se gandeste doar la salariile lor, nu la interesul omului. V-ati gandit ca daca vrea sa plece in concediu, ia sa il taxam noi. La 3 persoane ajunge de plateste 900 de Ron. Si mai vreti sa fiti respectati de oameni!?".

Alt utilizator acuza spitalul ca vrea sa profite de pe urma analizelor, in loc sa ajute oamenii care au platit taxe obligatorii "degeaba". Comentariile sunt reproduse in totalitate.

Ce a anuntat Spitalul Clinic Judetean din Sibiu

"Laboratorul Clinic de Analize Medicale al unitatii va efectua la cerere, contra cost, analize RT-PCR COVID-19 la pretul de 300 lei/test, in limita a 25 de testari pe zi. Eliberarea rezultatului se face in maxim 48 de ore lucratoare. Programarile se fac telefonic la 0269215050, interior 430, de luni pana vineri intre orele 11.00-15.00 iar prelevarea probelor va avea loc zilnic intre orele 10.00 - 11.00, prin exsudat nazofaringian. Pacientii trebuie sa tina cont ca prelevarea trebuie realizata inainte de toaletarea cavitatii bucale sau consumarea de alimente sau lichide", a anuntat institutia.

Scopul spitalului este sa furnizeze testare pentru cei care au suspiciuni si pentru pacienti, ne-au declarat oficialii spitalului.

"Acum fiind nevoie de testare de tipul acesta, in conditiile in care Grecia a impus, ne-am gandit si noi sa implementam tocmai pentru a veni in intampinarea oamenilor. Testul se va elibera in limba romana, urmand ca mai apoi pacientul sa mearga sa-l traduca. Cererea este destul de mare. Spre exemplu pentru 19 si 20 nu mai avem locuri, dar pentru maine mai sunt cateva. Totul este in functie de cum are fiecare nevoie", ne-a declarat Decebal Tudorita, purtator de cuvant al Spitalului Clinic Judetean Sibiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#spital judetean, #teste covid 19, #teste contra cost , #spital