Testele pentru Covid din școli s-au epuizat după o săptămână. Ministerul Educației a cerut explicații de la DSU

Miercuri, 08 Decembrie 2021, ora 22:23 2106 citiri
Testele de salivă nu ajung pentru toată săptămână FOTO Facebook / RO Vaccinare

Ministerul Educației a solicitat DSU să îi transmită graficul de aprovizionare a testelor de salivă în școli, în condițiile în care cele pentru săptămâna viitoare sunt insuficiente. Luni, 6 decembrie, a fost prima zi în care copiii au folosit dispozitivele.

Ministerul a cerut și ca următoarele teste să fie ambalate individual sau în seturi de câte două

Ministerul Educaţiei a solicitat DSU să-i transmită graficul de aprovizionare eşalonată cu teste de salivă, invocând faptul că testele primite au fost deja distribuite către unităţile de învăţământ pentru a fi utilizate în această săptămână, iar diferenţa rămasă nu acoperă necesarul pentru săptămâna următoare, având în vedere că sunt două zile de testare, luni şi joi, au declarat pentru News.ro surse din minister.

Ulterior, Ministerul Educaţiei a făcut public documentul privind solicitarea adresată DSU.

Potrivit Ministerului, testele ar fi insuficiente chiar şi pentru ziua de luni, 13 decembrie, după cum indică datele primite de la inspectoratele şcolare.

În 25 noiembrie, minstrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunţa că datele primite de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă arată că la acea dată urmau să fie distribuite în teritoriu 6,5 milioane de teste în două tranşe, dintr-un total de 12 milioane de teste contractate în primul lot.

”Termenele de livrare au fost 24 noiembrie, 2 decembrie şi 9 decembrie, din motive obiective termenul de 24 noiembrie a suferit o întârziere de o zi, să sperăm că nu vom avea întârzieri pentru următoarele livrări planificate”, a afirmat atunci ministrul Educaţiei.

Informaţia referitoare la stocul insuficient de teste de salivă a fost iniţial difuzată de educatieprivata.ro

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News