Primul caz pozitiv de COVID depistat după testele făcute în școli. Este vorba despre un elev de la Colegiul "I.L. Caragiale"

Luni, 06 Decembrie 2021, ora 14:54 2469 citiri
Testele de salivă care au ajuns în școli FOTO Facebook / Ștefan Pălărie, senator USR

În urma testării din salivă din şcoli s-a înregistrat primul caz pozitiv de COVID-19, la un elev de la Colegiul "I.L. Caragiale" din Bucureşti, a anunțat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu luni, 6 decembrie, la Parlament.

Elevul va face testul PCR pentru confirmarea sau infirmarea infectării cu noul coronavirus. Ministrul a mai spus că mizează pe buna credinţă a părinţilor, în cazul în care aceste teste sunt realizate la domiciliu.

În plus, el a spus că testarea nu are bază legală pentru a fi obligatorie.

”Am fost anunţat în urmă cu puţin timp de DSP Bucureşti că s-a raportat primul caz pozitiv de COVID, detectat în urma testelor de salivă. S-a luat legătura şi va face testul PCR pentru infirmarea sau confirmarea acestei situaţii”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul a mai spus că elevul este din Bucureşti, de la Liceul Caragiale.

Mizăm pe responsabilitatea părinţilor, pe responsabilitatea profesorilor, şi sunt convins că au înţeles, marea majoritate a lor, că este important să raporteze corect şi în timp rezultatul acestor teste, în cazul în care sunt pozitive”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Întrebat cât de eficiente sunt aceste teste de salivă, ministrul a spus că sunt atât de eficiente pe cât le-au adus la cunoştinţă autorităţile sanitare.

”Testarea nu are bază legală pentru a fi obligatorie”, a spus ministrul Cîmpeanu, precizând că nu există altă şansă de cât a miza pe responsabilitatea părinţilor şi a profesorilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News