Test Papanicolau gratuit în București. Ce condiții trebuie să îndeplinească femeile care vor să beneficieze de screening

Joi, 15 Iulie 2021, ora 12:192666 citiri
Test Papanicolau gratuit în București. Ce condiții trebuie să îndeplinească femeile care vor să beneficieze de screening
Analizele sunt gratuite FOTO Pixabay

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, anunță lansarea unui program de testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin.


De test Papanicolau gratuit vor beneficia, spune edilul, femeile care au domiciliul în București sau în județul Ilfov.

"De azi, de la ora 11:00, începe testarea gratuită Babeș-Papanicolau în Sectorul 3.
Este vorba de Programul Național de depistare activă a cancerului de col uterin, susținut de Ministerul Sănătății, program ce vine în sprijinul femeilor defavorizate cu domiciliul în București sau în județul Ilfov.

În acest sens, Unitatea mobilă de testare Babeș-Papanicolau a Institutului Oncologic București se va afla în perioada 𝟏𝟓-𝟏𝟕 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝟐𝟐-𝟐𝟒 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞, pe bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 12-14, în zona Pieței Miniș, în curtea Complexului de Servicii Unirea (aleea Barajul Uzului), lângă Creșa Ghiocelul și sediul DGASPC Sector 3", a scris primarul Negoiță.

Intervalul orar în care se realizează testarea este 11.00 și 16.00, cu posibilitatea de prelungire a programului până la ora 17.00.

"Dacă aveți domiciliul în București sau în județul Ilfov și
✅ vârsta între 25 și 64 ani,
✅ nu ați fost testată în ultimii 5 ani prin programe naționale de screening,
✅ nu ați fost niciodată diagnosticată cu vreo boală oncologică ginecologică,
și nu v-ați programat încă, 𝐬𝐮𝐧𝐚𝐭̦𝐢 𝐥𝐚 𝟎𝟕𝟑𝟕 𝟕𝟖𝟖 𝟗𝟖𝟔 / 𝟎𝟕𝟑𝟕 𝟕𝟖𝟖 𝟕𝟖𝟑 sau completați formularul de aici: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSep7k9Qeno.../viewform... și veți fi contactată în cel mai scurt timp posibil de un reprezentant al DGASPC Sector 3.
Pentru efectuarea testului este necesară numai cartea de identitate. Asigurarea medicală NU este obligatorie", a mai spus Robert Negoiță pe pagina sa de Facebook.