Sute de vasluieni, prinsi ca au incasat ilegal subventii pentru caldura

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 23:32
2366 citiri
Sute de vasluieni, prinsi ca au incasat ilegal subventii pentru caldura

Sute de vasluieni care au incasat in mod ilegal subventii pentru caldura vor fi nevoiti sa dea bani inapoi, dupa ce au fost depistati in urma unui control efectuat de inspectorii sociali din cadrul ITM Vaslui.

Potrivit directorului adjunct al ITM Vaslui, Costel Harja, 387 de persoane din patru comune vasluiene au beneficiat de ajutoare in mod ilegal, suma totala pe care trebuie sa o returneze fiind de 82.246 lei.

"Inspectorii sociali au verificat modul de stabilire si acordare a dreptului la ajutor pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni, combustibili petrolieri - in temeiul OUG nr.5/2003. In comuna Albesti au fost verificate 1.036 de dosare ale celor ce au primit bani sa isi achizitioneze lemne in sezonul rece si s-a constatat ca 178 de beneficiari nu indeplinesc conditiile, deoarece nu sunt proprietari de locuinta sau titulari de contract de inchiriere. S-au constituit debite in cuantum de 45.097 lei", a declarat vineri, directorul adjunct la ITM Vaslui, Costel Harja.

"In comuna Rosiesti au fost verificate un numar de 1.391 dosare si s-a constatat ca 136 de beneficiari nu sunt proprietari de locuinta. Si aici beneficiarii vor trebui sa dea inapoi statului 21.507 lei", a mai spus el.

In comuna Vinderei au fost verificate1.497 dosare si s-a constatat ca 22 de beneficiari nu indeplinesc conditiile de acordare a acestor subventii, sumele pe care trebuie sa le returneze ridicandu-se la 4.712 de lei. La Miclesti, 51 de sateni vor trebui sa returneze 10.930 de lei incasati ilegal.

Inspectorii sociali din cadrul ITM au verificat si modul in care primariile au acordat ajutoarele sociale, in baza Legii 416. In urma controalelor s-a dispus suspendarea de la plata a unui numar de 420 de dosare de ajutor social care erau incomplete, pana la efectuarea anchetelor sociale si completarea dosarelor cu adeverinte de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, de la registrul agricol si intocmirea planurilor lunare de actiuni pentru lucrari de interes local.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#subventii ilegale caldura, #bani inapoi subventii caldura, #controale subventii caldura , #subventii