Surse: FMI a cerut Guvernului majorarea cotei unice la 20% si a TVA la 25%

Marti, 04 Mai 2010, ora 15:20
8173 citiri
Surse: FMI a cerut Guvernului majorarea cotei unice la 20% si a TVA la 25%
Foto: Arhiva

Fondul Monetar International s-a aratat inflexibil in discutiile cu Guvernul din zilele acestea si a cerut majorarea cotei unice la 20% si a TVA-ului la 25%, au precizat pentru NewsIn surse guvernamentale.

Ministrul de Finante Sebastian Vladescu a refuzat sa confirme aceasta informatie, insa nici nu a negat posibilitatea unei majorari a taxelor.

Vladescu: FMI indica scaderea economiei Romaniei si in 2010

"Exista mai multe variante. Si ieri (luni - n.r.) au aparut informatii, si alataieri, acelasi lucru ma intrebati de cateva zile. Scenarii vor fi mereu. Crestere economica negativa inseamna, tehnic, ca anul acesta producem mai putin decat anul trecut", a precizat, marti, Vladescu.

Eckstein Kovacs: Majorarea TVA e una din solutii, nu singura

Consilierul prezidential Peter Eckstein Kovacs a declarat marti, la Realitatea TV, ca majorarea TVA este o solutie, dar nu singura, precizand ca Executivul roman a spus de mai multe ori ca nu doreste sa apeleze la acest mijloc.

"In multe tari, mai ales TVA-ul a fost majorat. E vorba de tari aflate in criza. E o posibila solutie. Una dintre solutii, nu singura. Dar Guvernul Romaniei a spus in clar ca nu doreste sa apeleze la acest mijloc", a declarat consilierul.

"Dl Vladescu, in stanga, in dreapta, oricine ar fi la guvernare, trebuie sa ia masuri. Asta este foarte clar", a mai avertizat Kovacs.

BVB, in cadere libera dupa zvonurile privind majorarea TVA

Totodata, Vladescu a dat vinerea trecuta asigurari, dupa o scurta intalnire cu reprezentantii misiunii FMI in Romania, ca taxa pe valoarea adaugata (TVA) nu va fi majorata, fiind purtate in prezent discutii despre largirea bazei de impozitare.

Vladescu: Nu luam in calcul majorarea TVA

Declaratia a fost reiterata si marti de ministrul de Finante. "Sunt tot felul de variante. Aud si eu de la televizor. Avem si noi variantele noastre, care nu corespund cu ce se vede la televizor. (...) Am spus ca incercam sa nu modificam taxele", a afirmat Vladescu citat de Mediafax.

FMI a anuntat inainte de inceperea discutiilor privind a patra evaluare a acordului Stand-by, ca a modificat prognoza de crestere economica a Romaniei in acest an de la 1,3% la 0,8%.

Guvernul a respectat acordul cu FMI neplatindu-si datoriile catre firmele private

Misiunea FMI este prezenta in Romania in perioada 27 aprilie-7 mai.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#marire TVA, #majorare cota unica, #fmi Romania , #salariu