SUA anunta un studiu clinic pentru a determina reactiile alergice ale vaccinurilor Pfizer si Moderna

Joi, 08 Aprilie 2021, ora 07:42
Autor: Alina Toma
SUA anunta un studiu clinic pentru a determina reactiile alergice ale vaccinurilor Pfizer si ModernaSUA a raportat reactii alergice dupa vaccinarea cu Pfizer si Moderna FOTO Hepta.ro

Institutul National pentru Sanatate din Statele Unite a anuntat miercuri ca a inceput un studiu clinic de faza medie pentru a determina riscul de reactii alergice la vaccinurile impotriva Covid-19 ale companiilor Moderna si Pfizer, transmite Reuters.

Pana in prezent, in SUA au avut loc mai multe incidente de reactii alergice, inclusiv episoade grave, anafilactice, dupa vaccinarea cu vaccinuri ale Pfizer/BioNTech si Moderna.

In luna ianuarie, Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor a anuntat ca reactiile alergice apar cu o rata de 11,1 la 1 milion de vaccinari.

In studiul care va fi finantat de Institutul National pentru Boli Infectioase si Alergii vor fi inrolati 3.400 de adulti cu varste cuprinse intre 18 si 69 de ani, din care aproximativ 60% dintre participanti au un istoric de reactii alergice grave la alimente, intepaturi de insecte sau imunoterapie.

Obiectivul studiului este sa acceseze proportia participantilor care au o reactie alergica sistemica in decurs de 90 de minute dupa vaccinare.

Agentia anticipeaza ca va publica datele in timpul verii.

 Articol citit de 1978 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Grebla
  08.04.2021, 08:21
  stiinta nu doarme
  si nici dusmanii de clasa !
  Numai paznicii de noapte dorm .Stiati ca paznicii de noapte nu beau cafea ?