Femeile intre 40-50 de ani infectate cu COVID-19, mai predispuse sa aiba simptome persistente

Joi, 25 Martie 2021, ora 01:00
2339 citiri
Femeile intre 40-50 de ani infectate cu COVID-19, mai predispuse sa aiba simptome persistente
Sectie de spital FOTO: Reuters

Femeile in jurul varstei de 40 si 50 de ani sunt mai expuse riscului de a avea probleme pe termen lung dupa externarea din spital in urma infectarii cu COVID-19, cu multe luni de simptome persistente, precum oboseala, respiratie greoaie si gandire incetosata, arata doua studii britanice publicate miercuri, relateaza Reuters.

Un studiu a constatat ca la cinci luni dupa externare, pacientii cu COVID-19 - femei albe de varsta medie care aveau si alte probleme de sanatate, precum diabet, boli de plamani sau inima - au raportat simptome de COVID indelungate.

"Studiul nostru constata ca cei care au avut cele mai grave simptome prelungite tind sa fie femei albe in varsta de aproximativ 40 pana la 60 de ani care au cel putin doua probleme de sanatate pe termen lung", a declarat Chris Brightling, profesor de medicina respiratorie de la Universitatea Leicester, care a condus studiul PHOSP-COVID.

Un al doilea studiu realizat de International Severe Acute Respiratory and emerging Infections Consortium (ISARIC) arata ca femeile sub 50 de ani erau mai predispuse sa aiba probleme de sanatate pe termen lung spre deosebire de barbati si alti participanti la studiu mai in varsta.

"Devine din ce in ce mai clar ca COVID-19 are consecinte profunde pentru cei care supravietuiesc bolii", a afirmat Tom Drake, cercetator de la Universitatea Edinburgh care a coordonat studiul ISARIC.

Studiul ISARIC, care a analizat 327 de pacienti, a constatat ca femeile sub 50 de ani au fost de doua ori mai predispuse sa raporteze oboseala, de sapte ori mai predispuse sa aiba probleme de respiratie, precum si probleme legate de memorie, mobilitate si comunicare.

Studiul PHOSP a analizat 1.077 de pacienti barbati si femei care au fost externati din spitalele din Marea Britanie intre martie si noiembrie 2020 dupa ce au avut COVID-19.

Majoritatea pacientilor au raportat simptome persistente multiple dupa 5 luni, precum dureri musculare si articulare, oboseala, slabiciune, respiratie si gandire incetosata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrători din domeniul sănătăţii din Gaza susțin că descoperă tot mai multe gropi comune, după retragerea israelienilor din spitalul Al-Shifa
Lucrători din domeniul sănătăţii din Gaza susțin că descoperă tot mai multe gropi comune, după retragerea israelienilor din spitalul Al-Shifa
Cincisprezece cadavre au fost recuperate luni, din jurul spitalului Al-Shifa, după retragerea armatei israeliene din zonă în urmă cu două săptămâni, au declarat pentru CNN locuitori din...
Dermatita seboreică, o afecțiune cronică a pielii ce nu trebuie neglijată
Dermatita seboreică, o afecțiune cronică a pielii ce nu trebuie neglijată
Dermatita seboreică afectează în principal pielea capului, însă mai poate apărea pe anumite zone ale feței, pe piept și pe spate. Este o afecțiune cronică, de care suferă în jur de 5%...
#Femei, #covid, #spital, #predispus, #boli , #spital