FOTO VIDEO Monolitul de metal din Batca Doamnei a disparut. Cum arata acum locul din muntii Neamtului

Marti, 01 Decembrie 2020, ora 20:11
12745 citiri
FOTO VIDEO Monolitul de metal din Batca Doamnei a disparut. Cum arata acum locul din muntii Neamtului
Monolitul metalic de pe Batca Doamnei - Piatra-Neamt FOTO Stiri Piatra Neamt

Structura metalica aparuta la sfarsitul lunii noiembrie la Batca Doamnei-Piatra-Neamt, in apropiere de cetatea dacica Petrodava, a disparut la fel ca cea din desertul Utah din SUA, scrie presa locala.

La 18 noiembrie, intr-un desert din Utah a aparut un misterios monolit din metal. La 27 noiembrie, o alta structura asemanatoare a fost fotografiata in Neamt. Daily Mail a scris "Acum un misterios monolit in stilul Arthur C Clarke a aparut in Romania dupa ce o inexplicabila structura din metal a disparut din Utah - deci, cine (sau ce) a pus-o acolo?".

Ambele constructii au fost amplasate fara autorizatie in zone protejate. Nu se stie de unde provin si cine le-a amplasat acolo.

Publicatia britanica a scris despre un stalp triunghiular cu inaltime de aproximativ 4 metri aparut, fara explicatie, joia trecuta pe dealul Batca Doamnei de langa Piatra Neamt.

Autoritatile americane au transmis ca monolitul din desertul Utah a disparut pe 27 noiembrie, conform CNN.

De Ziua Nationala a Romaniei, monolitul metalic de pe Batca Doamnei - Piatra-Neamt nu se mai afla in locul in care a fost descoperit, a consemnat Ziar Piatra Neamt.

Rocsana Josanu, de la Directia judeteana de Cultura Neamt, a declarat ca a fost inceputa o ancheta privind aparitia acesteia. "Se afla pe o proprietate privata, dar inca nu stim cui ii apartine monolitul. Este intr-o zona protejata a unui sit arheologic. Inainte ca ceva sa fie instalat acolo, este necesara permisiunea institutiei noastre, care trebuie sa fie aprobata de Ministerul Culturii", a spus ea.

Sky News a preluat informatia despre monolitul din apropiere de situl arheologic al cetatii dacice Petrodava, la fel si TMZ, The Sun, Mirror si The Telegraph.

Monolitul din Piatra Neamt face senzatie in presa internationala, dupa disparitia "fratelui geaman" din Utah: "Cine l-a pus acolo?"

Monolitul argintiu descoperit intr-un desert din Utah a disparut la fel de misterios cum a aparut

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#piatra neamt, #batca doamnei, #monolit, #Utah , #stiri sociale