Stiri si conturi false care au contribuit la mobilizarea protestatarilor, asociate cu grupurile de Facebook AUR

Marti, 30 Martie 2021, ora 21:36 8583 citiri
Activitatate intensa pe grupurile AUR de cand au inceput protestele FOTO Facebook/George Simion

Grupurile de Facebook ale sustinatorilor AUR au crescut considerabil de la debutul protestelor fata de noile restrictii impuse de Guvern. Numeroase conturi false indeamna la manifestatii, publica articole care dezinformeaza, dar si poze care prezinta informatia intr-un mod trunchiat, potrivit unei analize realizate de Buletin de Bucuresti.

Videoclipurile publicate de George Simion, Luis Lazarus-Zeus Tv, Diana Iovanovici Sosoaca- Oficial si Romania TV au fost cele mai distribuite in ultimele 24 de ore, potrivit Crowdtangle. De exemplu, unul dintre video-urile postate de George Simion pe 29 martie a fost vizionat de peste 1.2 milioane de ori si distribuit de 44 mii de persoane.

Buletin de Bucuresti a analizat activitatea din ultimele trei zile de pe cinci grupuri asociate AUR si a descoperit ca fiecare dintre ele contine stiri false, postari care prezinta informatii intr-un mod trunchiat sau conturi false care contribuie la dezinformare.

"Deces suspect! A inceput sa vomite cu sange. Ministru Bode Minte?" Asa suna titlul celui mai recent articol publicat de Diana Nasui, un cont fals de Facebook care foloseste ca imagine de profil o fotografie a actritei Emily Rudd.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News