Spitalul Judetean Brasov se confrunta cu focare de COVID-19 pe patru sectii si cu deficit de personal

Vineri, 02 Octombrie 2020, ora 13:58
4035 citiri
Spitalul Judetean Brasov se confrunta cu focare de COVID-19 pe patru sectii si cu deficit de personal
Foto: Pixabay (Arhiva)

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Brasov se confrunta, in prezent, atat cu problema aparitiei mai multor focare de COVID-19 in patru sectii, cat si cu un deficit de personal, cu toate ca au fost facute angajari recente, unitatea functionand cu medici, asistente, infirmiere si brancardieri sub prevederile organigramei de personal.

In cadrul unei intalniri pe care prefectul judetului, Catalin Vasii, si directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica Brasov, Andrea Neculau, au avut-o cu conducerea SCJU Brasov, principalele probleme expuse de reprezentanta DSP au fost legate de deficitul de personal ATI si de refuzul altor spitale de a primi, prin transfer, pacienti cu patologie COVID-19 asociata.

Astfel, potrivit Andreei Neculau, in timp ce exista spitale, atat din judetul Brasov, cat si din cele invecinate (spitalul din Fagaras, sau cele din judetele Covasna si Harghita), care directioneaza pacienti la SCJU Brasov, chiar cu afectiuni care pot fi tratate local si astfel incarca mult unitatea brasoveana, se arata intr-o informare transmisa, vineri, de Institutia Prefectului Brasov.

"In Spitalul Judetean sunt cateva focare, in sectiile de chirurgie, hematologie, interne si de neurologie. Aceste focare sunt gestionate corespunzator in prezent, insa i-am rugat sa elaboreze un plan de masuri astfel incat, pe viitor, sa gestionam problema preventiv", a declarat directorul DSP Brasov, care a precizat ca in cadrul intalnirii a insistat pe "identificarea de resursa umana complementara" pentru SCJU Brasov.

Intalnirea cu conducerea SCJU Brasov, cel mai mare furnizor de servicii medicale din judet, a fost prima din seria celor care au ca scop reevaluarea pregatirii spitalelor brasovene pentru situatia epidemiologica legata de COVID-19 si a circuitelor pacientilor in sistem.

Potrivit managerului SCJU Brasov, Calin Cobelschi, spitalul a intrat in perioada pandemiei cu un deficit de personal de aproximativ 30%, iar rata de succes in privinta angajarilor nu acopera necesarul. In prezent, pe sectia ATI exista 16 medici din necesarul de 35, 68 de asistente din necesarul de 101, 17 infirmiere din necesarul de 51 si 4 brancardieri din necesarul de 9.

In ceea ce priveste unitatea modulara a spitalului pentru pacientii cu COVID-19, purtatorul de cuvant al SCJU Brasov, Marius Leonte, a transmis, intr-o informare, ca aceasta "are dotari complete de echipamente si materiale sanitare" si are, in prezent, internate, 16 persoane in terapie intermediara.

Conform lui Leonte, unitatea modulara, a fost data in folosinta in urma cu 9 zile, si, in prezent, in cadrul acesteia, sunt disponibile 14 paturi pentru pacienti in stare grava si alte 14 pentru cei care necesita terapie intermediara.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#spital Brasov, #covid brasov, #coronavirus Brasov , #medici