Focar de COVID- 19 la Spitalul Floreasca din Capitala. 14 angajati sunt infectati

Luni, 19 Octombrie 2020, ora 21:47
4044 citiri
Focar de COVID- 19 la Spitalul Floreasca din Capitala. 14 angajati sunt infectati
FOTO Unsplas.com

Este focar de coronavirus la Spitalul Floreasca din Bucuresti. 14 angajati sunt infectati cu SARS-CoV-2. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al unitatii medicale.

Cei lucreaza la departamentele Resurse Umane, Achizitii, Contabilitate si Statisica.

"Mai exista cazuri izolate ale unor colegi din anumite sectii. La Unitatea de Primiri Urgente avem trei persoane. Trebuie spus foarte clar ca rezultatele anchetelor epidemiologice au aratate ca aceste persoane nu s-au contaminat in spital.

In acest moment, putem spune ca toti pacientii sunt primiti, vazuti pentru patologia pe care o au. Avem in fiecare sectie saloane izolatoare, unde astfel de pacienti sunt primiti pana la sosirea rezultatului. Daca sunt pozitivi sunt mutati in alte saloane, daca sunt negativi, persoanele urmeaza traseul obisnuit al bolnavilor.

In momentul de fata, putem spune ca avem un numar destul de mare de pacienti care se prezinta strict pentru patologie respiratorie in cadrul unitatii noastre", a declarat Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca, la Antena 3.

Medicul Oprita a mai precizat ca in fiecare zi sunt 20 de suspecti, numai pentru COVID, fara alta patologie, din care se confirma patru-cinci si ulterior in sectiile unde sunt internati se confirma. " Avem dificultati in a ii transfera intradevar, pentru ca locuri sunt putine si ii transferam mai putin in Bucuresti si mai putin in tara", a mai spus Bogdan Oprita.

Dr. Radu Tincu: Este inadmisibil ca in Bucuresti exista spitale suport Covid-19 cu 6 sau 8 paturi la ATI. Trebuie crescuta de urgenta capacitatea acestor sectii

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Spitalul Floreasca, #coronavirus, #medici infectati , #spital