Sinteza unei catastrofe de 13 milioane de euro: bolnavii de COVID stau în frig la Iași pentru a preveni explozii VIDEO

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 16:13 5123 citiri
Ușile saloanelor COVID de la spitalul modular Lețcani sunt lăsate deschise noaptea FOTO Ziarul de Iași

Imagini filmate în preajma spitalului modular din localitatea ieșeană Lețcani, acolo unde sunt internați bolnavi de COVID în stare gravă, arată că ușile saloanelor sunt lăsate deschise inclusiv noaptea.

Spitalul modular COVID de la Lețcani, construit cu 13 milioane de euro de Consiliul Județean Iași, este un dezastru fără sfârșit.

Închisă în nenumărate rânduri, după ce a fost finalizată în 2020, unitatea medicală a fost redeschisă recent după agravarea pandemiei de coronavirus și supraaglomerarea secțiilor de la spitalele din Iași.

Cu toate acestea, bolnavii aflați în stare gravă stau noaptea în saloane la temperaturi de 12 grade Celsius, fiindcă respectivele containere nu au sisteme de ventilație suficient de bune pentru a evacua cantitatea uriașă de oxigen folosită pentru tratarea pacienților.

Din acest motiv, personalul medical lasă uşile deschise de frica exploziilor.

„Pentru a evita riscul de a acumula într-un ritm rapid o concentraţie periculoasă de oxigen în saloane, se stă cu uşile deschise pentru o mai bună ventilaţie a spaţiilor”, declară colonel medic Daniel Derioiu, care asigură conducerea spitalului modular, pentru Ziarul de Iași.

Şeful de la Spitalul de Boli Infecţioase Iași, medicul Florin Roșu, care se ocupă de managementul medical susţine că temperatura a coborât şi la 12 grade în unele saloane.

„Lucrăm la o procedură, la care să putem asigura măcar minim 22 de grade în saloane, fără a prejudicia, în acelaşi timp, siguranţa pacienţilor”, a spus Alina Popa, directorul executiv al Agenţiei Euronest, care a implementat proiectul spitalului modular.

Oana Gheorghiu, una dintre coordonatoarele Asociației "Dăruiește Viață", a comentat succint situația dezastruoasă de la Iași.

"Spitalul de la Lețcani a costat 13 milioane de euro plătiți de Consiliile Județene Iași și Neamț. Daruieste Viata a construit 2 spitale modulare de terapie intensivă, la București și Piatra Neamț, care împreună au costat sub 5 milioane de euro și în care, începând cu august 2020, au fost tratați peste 1.000 de pacienți. Atât", a scris Gheorghiu pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News