Sediile Casei de Sanatate, inchise pana luni (Video)

Miercuri, 12 Ianuarie 2011, ora 13:44
3648 citiri
Sediile Casei de Sanatate, inchise pana luni (Video)
Foto: Foreignborn

Sediile Casei de Asigurari de Sanatate sunt inchise in toata tara pana luni, dupa ce programul de calculator cu care opereaza institutia s-a blocat si trebuie inlocuit.

Joi, 13 ianuariei, si vineri, 14 ianuarie, contribuabilii nu isi vor putea plati contributiile sociale pentru sanatate din cauza unei defectiuni la sistemul ethnic al CNAS.

Programul de calculator s-a blocat miercuri dimineata pentru a doua oara in aceasta saptamana. Softul a cedat si luni, cand sute de oameni au asteptat in zadar in fata ghiseelor, deoarece angajatii nu le puteau accesa datele. Reprezentantii CNAS sustin ca acesta va fi inlocuit cu altul, care trebuie sa fie adus din Statele Unite.

Lucian Duta, reprezentant al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, a declarat la Realitatea TV ca se asteapta softul de rezerva. In ceea ce priveste cozile de la ghisee, acesta sustine ca vor exista in continuare, in conditiile in care oamenii au posibilitatea sa plateasca CAS-ul si online, insa refuza sa faca acest lucru.

"Chiar daca se aduce, va fi in continuare coada, pentru ca acesti oameni refuza sa foloseasca alte instrumente de plata", a explicat Lucian Duta, pentru Realitatea TV.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat la sfarsitul lunii decembrie, in prezenta presedintelui Traian Basescu, sistemul informatic unic integrat care asigura o mai mare transparenta in relatia cu furnizorii de medicamente, dar si cu medicii de familie si pacientii acestora.

"Prin implementarea acestui sistem electronic nu vor mai fi admise interpretari si eschive de la norme, iar plata se va face in mod corect. SIUI asigura o mai buna gestionare a contractelor si o reglementare a relatiei cu furnizorii de medicamente", a declarat presedintele CNAS, Nicolae Lucian Duta.

Informatizarea sistemului de la CNAS a adus listele de pacienti inscrisi la medicii de familiei la nivelul real reducand cheltuielile bugetare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#soft casa sanatate, #program casa asigurari , #CAS