Intrările și ieșirile din Sintești, monitorizate de poliție. Șofer care transporta deșeuri din aluminiu, amendat cu 30.000 de lei

Marti, 07 Decembrie 2021, ora 17:51 3166 citiri
Deșeurile arse la Sintești poluează Capitala

Reprezentanţii Gărzii de Mediu au aplicat o amendă de 30.000 de lei, după ce poliţiştii ilfoveni au oprit un filtru o autoutilitară care transporta 1.300 de kg deşeuri din aluminiu pentru care conducătorul auto nu deţinea documente de provenienţă, de transport şi nici autorizaţie de mediu.

În perioada 3-7 decembrie poliţiştii de ordine publică şi rutieră, împreună cu reprezentanţii ISCTR şi RAR, au monitorizat şi verificat intrările şi ieşirile din Sinteşti, pentru prevenirea şi combaterea transporturilor ilegale de deşeuri, în acest sens verificând autovehiculele care circulau spre şi dinspre localitatea menţionată, iar cei de ordine publică au acţionat şi cu reprezentanţii Gărzii de Mediu, în Sinteşti, pentru identificarea focarelor de arderi ilegale de deşeuri şi a persoanelor care comit astfel de fapte ilicite.

Poliţiştii de investigaţii criminale, arme şi economic au verificat legalitatea operaţiunilor de colectare, depozitare, comercializare şi transport, desfăşurate de către agenţii economici reciclatori, în scopul prevenirii şi combaterii eventualelor abateri de la disciplina financiar-fiscală, în domeniul comerţului cu deşeuri feroase/neferoase.

"Poliţiştii de la economic au identificat, în curtea unui imobil, 29 de autoturisme, iar în urma verificărilor efectuate aceştia au constatat că autoturismele aparţineau în fapt persoanei fizice de la adresă respectivă, acesta neputând prezenta documente de provenienţă. De asemenea, poliţiştii au constatat că la adresa respectivă se aflau două elevatoare şi mai multe piese auto dezmembrate, fiind totodată amenajat un spaţiu, cu destinaţia de service auto", arată sursa citată.

În urma verificărilor a mai rezultat şi faptul că la adresa respectivă nu figurează nicio societate comercială.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, constând în aceea că bărbatul respectiv efectua activităţi de reparaţii auto la autoturismele deţinute, pe care ulterior le comercializa prin intermediul unei platforme online, în scopul obţinerii unor venituri ilicite, nedeclarate organului fiscal competent.

Poliţiştii au intensificat inclusiv acţiunile de informare, prevenire şi combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19. "În perioada de referinţă, forţele de ordine au legitimat 741 de persoane şi au verificat 650 de autovehicule, dintre care 289 de transport", precizează IGPR.

De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut două plăcuţe şi 22 de certificate de înmatriculare, întocmind şi un dosar penal, pentru o infracţiune constatată la regimul rutier - refuz recoltare probe biologice.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News