Sindicalistii si Guvernul nu s-au inteles pe salariul minim: Ce majorare au propus sindicatele

Luni, 28 Decembrie 2015, ora 21:24
5118 citiri
Sindicalistii si Guvernul nu s-au inteles pe salariul minim: Ce majorare au propus sindicatele
Foto: B1 TV

Reprezentantii Guvernului au propus, in discutiile de luni seara de la Ministerul Muncii, majorarea salariului minim pe economie incepand cu 1 mai, motivand ca este necesar un studiu de impact. Sindicatele, insa, se opun, sustinand ca "nu exista nicio argumentatie logica legata de existenta acestui studiu".

Guvernul Ciolos vrea sa majoreze salariul minim de abia de la 1 mai

Presedintele Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, luni seara, la finele discutiilor, ca sindicalistii au respins propunerea Guvernului. Potrivit acestuia, studiul de impact este inutil din moment ce decizia a fost luata.

Acesta a mai spus ca marti se va inainta o propunere de hotarare de guvern, iar miercuri va avea loc sedinta de guvern care va stabili salariul minim.

Hossu a anuntat ca, daca salariile minime nu vor creste de la 1 ianuarie, cel mai probabil "vom avea miscari". "Actualul guvern nu are niciun motiv sa discrimineze peste 3 milioane de salariati", a mai spus acesta.

Hossu a precizat ca sindicalistii au venit si ei cu o propunere, fiind de acord cu marirea salariului minim de la 1 mai, cu conditia ca aceasta majorare sa nu mai fie pana la 1.200 de lei, ci pana la 1.275, aceasta suma fiind considerata "o corectie", asa incat, pana la finele anului, sa fie acoperite in cuantum total si cele 4 luni de dinainte de majorare.

Hossu s-a aratat nemultumit ca la intalnirea de luni, inceputa la orele 17:00, nu s-au prezentat si toti reprezentantii angajatorilor. In plus, a mai spus el, cei care au venit si-au schimbat deciziile.

Salariul minim va creste de la 1 ianuarie 2016, dar cu plafonarea taxelor si impozitelor

"Actualul guvern nu respecta regulile de dialog social", a acuzat Hossu.

Ministrul Muncii, Ana Costea, declara, saptamana trecuta, ca Guvernul va lua o decizie privind salariul minim pana in 31 decembrie, insa o eventuala majorare trebuie analizata atent pentru a nu face mai mult rau decat bine.

Potrivit reprezentantilor Inspectiei Muncii, in 11 decembrie erau 1.402.329 de angajati cu salariu minim de 1.050 de lei si 129.950 cu salariul de 1.200 de lei.

Guvernul a decis, recent, sa inghete, pentru moment, salariul minim pe economie la 1.050 de lei, desi vechiul Executiv promisese majorarea acestuia la 1.200 de lei de la 1 ianuarie 2016.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Hossu discutii ministerul muncii salariu minim, #salariu minim economie ianuarie 2016, #discutii sindicalisti guvern salariu minim, #Bogdan Hossu salariu minim economie , #salariu minim pe economie
Comentarii
Poza tieues
tieues
rank 5
Habar n-am daca din gunoiul ala de salariu se poate trai acolo
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5