Si-a batut mar copilul si l-a aruncat apoi pe geam

Colaborator:Catalin Coca
Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 22:502438 citiri
Si-a batut mar copilul si l-a aruncat apoi pe geam

Andrei M., in varsta de 7 ani, din localitatea ieseana Pausesti a fost internat joi la Spitalul de Copii "Sfanta Maria" Iasi dupa ce a fost batut crunt de tatal sau apoi aruncat printr-o fereastra a locuintei.

Copilul are nevoie de ingrijiri medicale iar asistentii de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Iasi au demarat o ancheta si o evaluare sociala a familiei.

"Baiatul a ajuns la Spitalul de Copii "Sf. Maria" dupa ce tatal sau l-a lovit cu pumnii si picioarele in cap si in abdomenului. Apoi l-a aruncat prin fereastra unei camere dn locuinta ocazie cu care a capatat si cateva taieturi urate de la cioburile de sticla, alaturi de un traumatism la nivelul capului si contuzii toraco-abdominale", a declarat dr. Catalina Ionescu, din cadrul Spitalului de Copii "Iasi".

Asistentii de la DGASPC Iasi au precizat ca familia copilului este formata din 6 membri si traieste intr-o casa mica si saracacioasa si ca nu se stie clar motivul pentru care baiatul a fost atat de rau agresat.

"S-a demarat o ancheta pentru a stabili daca tatal este vinovat, copilul mai are trei frati, cu varste cuprinse intre 2 ani si 12 ani, iar dupa o evaluare sociala, vom stabili impreuna cu Politia masurile ce se impun.

Este un caz de copil agresat, de rele tratamente asupra minorilor, si vom institui masuri de protectie care pot ajunge pana la preluarea copilului din familia de risc si decaderea parintelui sau parintilor vinovati din drepturi", a declarat Tiberiu Bantas (foto), din cadrul DGASPC Iasi.