Shhaideh vrea sa schimbe Legea Finantelor Publice si modul in care primesc bani unitatile administrative

Miercuri, 01 Martie 2017, ora 22:26 3601 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Dezvoltarii Regionale, Sevil Shhaideh, a declarat ca incepand cu 1 ianuarie 2018 va fi introdus un prag minim de 750 de lei pe locuitor pentru functionarea unitatilor administrativ-teritoriale si doar in cazul in care acesta nu acopera bugetul de functionare va fi completat cu sume de la bugetul de stat.

"O modificare pe care incercam sa o introducem - ea este prevazuta in programul de guvernare - se refera la instituirea unui prag minim de 750 de lei pe locuitor, de la care sa se analizeze bugetul de functionare al fiecarei unitati administrativ-teritoriale.

In momentul in care acest prag minim nu este asigurat din veniturile proprii ale primariei, abia atunci sa vina in echilibrare bugetul de stat cu sume defalcate din TVA sau din alte surse ale sale", a aratat Sevil Shhaideh, miercuri seara, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures.

Ministrul a mai spus ca se lucreaza la modificarea Legii Finantelor Publice astfel incat, tot din 1 ianuarie 2018, impozitul pe venit sa fie sursa a bugetelor locale.

"Conform programului de guvernare, in zona de finantare a autoritatilor locale, in acest moment lucram la modificarea Legii 273 a finantelor publice locale si in acest sens, incepand cu 1 ianuarie 2018, impozitul pe venit va deveni sursa a bugetelor locale. Acolo unde aparatul propriu al primarului sau al presedintelui Consiliului Judetean nu va reusi sa colecteze aceasta sursa, vom fi sprijiniti de catre ANAF, dar sumele vor fi virate exclusiv catre bugetele locale. Aceasta este prima modificare majora pe care o vom aduce la Legea Finantelor Publice", a aratat ministrul Dezvoltarii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News