Perchezitii in mai multe Sex Shop-uri. Ce au cautat politistii VIDEO

Joi, 13 Mai 2021, ora 12:42 4651 citiri
odorante de camera cu substante toxice descoperit in magazinele de tip Sex Shop FOTO Politia Romana

Mai multe magazine de tip Sex Shop din Bucuresti, Brasov, Constanta si Bihor au intrat in vizorul Politiei din cauza unui odorizant de camera folosit pentru stimulare sexuala, dar care continea produse chimice periculoase pentru sanatate. Mai multe perchezitii au avut loc joi dimineata, iar zece persoane urmeaza sa fie aduse la audieri.

"Politistii Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul I.G.P.R., sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2, cu sprijinul politistilor de la arme, explozivi si substante periculoase din cadrul D.G.P.M.B. si inspectoratelor de politie judetene Brasov, Constanta, Prahova si Bihor, pun in aplicare 9 mandate de perchezitie domiciliara, in cele 4 judete si in Bucuresti. Activitatea vizeaza sediile sociale si punctele de lucru ale unor societati comerciale de tip SEX SHOP, care ar comercializa ilegal, catre publicul larg, produse ce au continut de substante toxice (nitrit izopropilic - nr. CAS 541-42-4)", se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.

In cauza, sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de produse sau substante toxice.

Potrivit sursei citate, produsele ar fi comercializate in magazine tip SEX SHOP sau prin intermediul internetului, fiind etichetate ca produse de uz casnic, cum ar fi "odorizante de camera". Intrucat contin substante toxice periculoase, este interzis ca aceste produse sa fie vandute pentru utilizare.

Dupa perchizitii, vor fi conduse la audieri 10 persoane, pentru stabilirea imprejurarilor comiterii faptelor.

Substanta "Nitrit izopropilic" este clasificata TOXIC in caz de inghitire - H301, TOXIC in contact cu pielea - H311 si MORTAL in caz de inhalare H330.

Astfel de produsele sunt utilizate ca agenti afrodisiaci, inhalate direct din sticle mici, desi utilizarea implica riscuri semnificative.

Acestea au efecte scurte, intense (senzatie de relaxare intensa, ameteli, euforie si intoxicare). Sunt vasodilatatoare, ceea ce inseamna ca dilata vasele de sange. Ca urmare, tensiunea arteriala scade rapid, uneori rezultand o pierdere scurta a starii de constienta si a fortei musculare, cunoscuta sub numele de sincopa. In acelasi timp, inima accelereaza, chiar daca persoana care foloseste produsele este relaxata (tahicardie).

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News