Sefii RADET Bucuresti, arestati preventiv (Video)

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 15:27
2721 citiri
Sefii RADET Bucuresti, arestati preventiv (Video)

Directorul general al RADET Bucuresti, Ion Voicu, directorul economic Dan Mavrodin si directorul de exploatare si mentenanta Ovidiu Gardus, acuzati ca ar fi cerut mita de la doua societati comerciale, au fost arestati preventiv miercuri.

Arestarea a fost dispusa printr-o decizie a Tribunalului Capitalei, informeaza Mediafax.

Cei trei sefi ai RADET au fost retinuti marti, pentru 24 de ore, dupa ce procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) i-au acuzat de luare de mita, urmand sa fie prezentati la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Potrivit comunicatului DNA, in cursul lunii februarie 2013, inculpatii Voicu Ion si Mavrodin Dan, in calitate de directori ai RADET Bucuresti, au pretins, cu titlu de mita, de la reprezentantul unei societati comerciale, suma de 600.000 de lei (reprezentand 10% din suma pe care RADET Bucuresti o datora societatii respective in baza unui contract), pentru a incepe efectuarea platilor aferente materialelor livrate.

Ulterior, procentul pretins a fost micsorat la 4%.

De asemenea, la data de 25 februarie 2013, inculpatul Gardus Ovidiu Daniel a primit de la reprezentantul aceleiasi societati comerciale suma de 5.000 lei, ca urmare a unei pretinderi anterioare, in scopul de a nu exercita unele atributii de serviciu ce ar fi avut consecinte negative asupra derularii contractelor incheiate de RADET Bucuresti cu respectiva societate.

La data de 22 ianuarie 2013, inculpatul Gardus Ovidiu Daniel a mai primit o alta suma, de 50.000 lei, prin intermediul aceleiasi persoane, de la reprezentantul altei societati comerciale care avea contracte cu RADET Bucuresti, dupa ce, anterior conditionase continuarea implementarii contractelor de primirea acelei sume de bani.

In acelasi scop, al derularii in bune conditii a contractului, inculpatul Gardus Ovidiu i-a pretins reprezentantului acestei ultime societati comerciale sa efectueze plata cazarii in cuantum de circa 1.000 euro, pentru doua camere duble la un hotel din Paris, cu ocazia unei excursii pe care inculpatul impreuna cu alte persoane intentionau sa o faca in luna aprilie 2013.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#conducere RADET arestare, #arestari RADET , #radet